ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Votel: DEAŞ ile Mücadelenin Bitmesine Çok Var

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Orgeneral Joseph Votel, "Fiziksel halifeliğin elindeki toprakları geri almak önemli bir askeri başarı sayılabilir ancak DEAŞ ve şiddet taraftarı aşırıcılıkla mücadelenin sonlanmasına daha çok yol var ve hedefimiz eskisi gibi devam ediyor." dedi.

08.03.2019-17:17 - (Son Güncelleme: 08.03.2019-17:14) ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Votel: DEAŞ ile Mücadelenin Bitmesine Çok Var

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Orgeneral Joseph Votel, ABD Afrika Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Thomas Waldhauser ve Uluslararası Güvenlikten Sorumlu Savunma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kathryn Wheelbarger ile Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesinde kendisine yöneltilen sorulara cevap verdi.

TOPRAKLARIN BÜYÜK BİR KISMI GERİ ALINDI

Irak ve Suriye'deki DEAŞ karşıtı mücadeleler konusunda yorumlamalar yapan Votel, DEAŞ'ın elindeki toprakların büyük bir bölümünün geri alındığını fakat mücadelenin hala sürmekte olduğunu vurguladı.

Votel, "Bir zamanlar işgal ettikleri 34 bin mil karelik alan yalnızca 1 mil kareye düşürüldü. Fiziksel halifeliğin elindeki toprakları geri almak önemli bir askeri başarı fakat DEAŞ ve şiddet taraftarı aşırıcılığın tamamen sonlandırılmasına daha çok var ve misyonumuz aynen devam ediyor." ifadelerinde bulundu.

TESLİM OLMALARI ÖNCEDEN PLANLANMIŞTI

DEAŞ üyelerinin ellerindeki son bölge Bagoz'da da teslim olduğunu belirten Votel, bunun örgüt üyelerinin ailelerini ve savaşma yeteneklerini korumak amacıyla aldıkları önceden planlanmış bir karar olduğunu belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal