ABD, Kudüs Başkonsolosluğu ile Büyükelçiliğini Birleştireceğini Açıkladı

ABD'nin Kudüs Başkonsolosluğu ile Donald Trump'ın Kudüs'e taşıdığı ABD Büyükelçiliği'nin bugün birleştirileceği duyuruldu.

04.03.2019-14:06 - (Son Güncelleme: 04.03.2019-14:01) ABD, Kudüs Başkonsolosluğu ile Büyükelçiliğini Birleştireceğini Açıkladı

ABD'nin Kudüs Başkonsolosluğu ile Donald Trump'ın Kudüs'e taşıdığı ABD Büyükelçiliği'nin bugün birleştirileceği duyuruldu.

ABD Dışişleri'nin açıklamasına göre, "ABD Kudüs Başkonsolosluğu ile ABD Kudüs Büyükelçiliği tek bir diplomatik misyon olacak şekilde 4 Mart 2019 tarihinde birleştirilecek. Bu adım, Bakan Pompeo'nun 18 Ekim 2018'de iki misyon ile ekiplerin birleştirileceği doğrultusundaki duyurusu üzerine atıldı." sözleri aktarıldı.

Tüm diplomatik işlerin artık Kudüs'ten yapılacağı bildirilen açıklamada, Gazze ve Batı Şeria'daki işleri ise Kudüs'teki ABD Büyükelçiliği Filistin İşleri Birimi'nin yerine getireceği belirtildi.

Açıklamada, söz konusu kararın tamamen bölgedeki etkinliği aktifleştirmek amacıyla verildiği ve ABD'nin Kudüs’e ilişkin politikasında herhangi bir değişiklik olmadığı belirtildi.

ABD, TEL AVİV BÜYÜKELÇİLİĞİNİ KUDÜS'E TAŞIMIŞTI

ABD Başkanı Donald Trump, 6 Aralık 2017 tarihinde Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdığını ve ülkesinin Tel Aviv yer alan büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacağını bildirmişti.

Tüm karşıt düşüncelere rağmen ABD, Tel Aviv'deki büyükelçiliğini özel bir törenle Kudüs'e taşımıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal