ABD - Katar Ortaklığı Güney Kıbrıs Açıklarında Doğalgaz Buldu

Amerikan - Katar ortaklığı ile yapılan sondajda Kıbrıs Rum tarafında doğalgaz bulundu. Kıbrıs Rum kesimi; 10. parselde gerçekleştirilen araştırmalarda, 141 ile 226 milyar metreküp arasında bir doğalgaz rezervi bulunduğunu açıkladı.

01.03.2019-10:29 - (Son Güncelleme: 01.03.2019-10:19) ABD - Katar Ortaklığı Güney Kıbrıs Açıklarında Doğalgaz Buldu

Kıbrıs Rum kesimi; 10. parselde gerçekleştirilen araştırmalarda, 141 ile 226 milyar metreküp arasında bir doğalgaz rezervi bulunduğunu açıkladı.

10. PARSELDE DOĞALGAZ BULUNDU

Açıklama, Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotropis ile sondaji yapan Amerikan Exxonmobil Başkan yardımcısı Tristan Asprey'den geldi. 141 ile 226 milyar metreküp arasında olarak duyurulan doğalgaz rezervi, Kıbrıs Türk tarafına ait parsellerle çakışmayan 10’uncu parselde keşfedildi.

AMERİKAN - KATAR ORTAKLIĞI

Rum Enerji Bakan Lakkotropis, Amerikan-Katar ortaklığında yapılan sondajda keşfedilen rezervin, tek taraflı ilan edilmiş Rum parsellerindeki potansiyeli gösterdiğini kaydetti.

BULUNAN EN BÜYÜK REZERV

Söz hususu rezerv, daha önce Afrodit isimli 12. parselde keşfedilen 128 milyar metreküplük rezervden daha büyük oluşuyla, Kıbrıs’ta şimdiye dek bulunan en büyük rezerv olma nitelğini taşıyor.

Exxonmobil firması, parselin gerçek potansiyelini tespit etmek için önümüzdeki aylarda doğrulama çalışmaları yapılacağını söyleyerek, miktarın cesaret verici olduğunu duyurdu.

AYNI BÖLGEDE İTALYAN VE FRANSIZLAR DA GAZ ARIYOR

10’uncu parselde keşfedilen doğalgaz yatağı, Kıbrıs açıklarında keşfedilen üçüncü rezerv. Amerikan firması Exxonmobil haricinde, İtalyan Eni ve Fransız Total şirketleri de bölgede, keşif için sondaj çalışmaları yapıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal