ABD Kasırgaya Teslim! Can Kaybı Haberleri Geldi

ABD'yi vuran Florence kasırgasında can kaybı haberleri geldi. İlk belirlemelere göre 4 kişi hayatını kaybetti.

15.09.2018-14:34 - (Son Güncelleme: 15.09.2018-14:28) ABD Kasırgaya Teslim! Can Kaybı Haberleri Geldi

Kategori 4 seviyesinden kategori 1 seviyesine gerileyen ve ABD'nin Güneydoğu kıyılarına ulaşan Florence kasırgası can kaybına neden oldu. Şiddetli yağmur ve rüzgar eşliğinde devam eden Florence kasırgasında, ilk tespitlere göre 4 kişi yaşamını yitirdi.

KASIRGADA 1'İ BEBEK 4 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Kuzey Carolina'nın Wilmington şehrine bağlı New Hanover bölgesinde, evlerinin üstüne ağaç devrilen bir anne ve bebeği kötü biçimde hayatını kaybetti, yaralanan baba ise hastaneye sevk edilerek tedavi altına alındı. Kuzey Carolina'da sahilde yer alan Pender kasabasında ikamet eden bir kadın evinde kalp krizi geçirdi. Kasırga sebebiyle yollara devrilen ağaçlar ve elektrik direkleri sebebi ile ilk yardım birimleri kadına ulaşmayı başaramadı. İsmi açıklanmayan kadın hayatını kaybederken, Lenoir şehrinde jeneratörü prize takmaya uğraşan bir kişi elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti.

OTELDE 70 KİŞİ MAHSUR KALDI

Cuma sabahı, saatte 145 kilometre süratle kıyı şehri olan Wilmington'a varan kasırga ve yoğun yağış sebebiyle Güney ve Kuzey Carolina eyaletlerinde en az 500 bin kişi elektriksiz kaldı. Florence kasırgası beklenmeye başladığı günden beri 2 bini geçen uçak seferi iptal edilirken, Jacksonville şehrinde bir otelin çatısını uçtu. Otelde mahsur kalan yaklaşık 70 kişi arama kurtarma birimleri tarafından kurtarıldı.

ABD'NİN GÜNEYDOĞU KIYILARI SEL BASKINI TEHDİDİ ALTINDA

Florence kasırgası 4'üncü kategoriden 1'e düşmüş olsa da kasırga ve beraberinde getirdiği yağmur sebebiyle ABD'nin Güneydoğu kıyıları sel baskınları tehdidi altında bulunuyor.

1,7 MİLYON KİŞİYE ZORUNLU TAHLİYE TALİMATI VERİLDİ

Kuzey ve Güney Carolina eyaletlerinde 1,7 milyon insana mecburi tahliye emri verildiği fakat bazı insanların bu ikazı önemsemedikleri bildiriliyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal