ABD: Kaşıkçı Komplosu Şu Ana Kadarki En Kötü Cinayettir

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan’ın gazeteci Cemal Kaşıkçı’yı öldürmesine "şimdiye kadarki en kötü örtbas cinayeti'' cevabını verdi.

24.10.2018-08:49 - (Son Güncelleme: 24.10.2018-08:44) ABD: Kaşıkçı Komplosu Şu Ana Kadarki En Kötü Cinayettir

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan’ın gazeteci Cemal Kaşıkçı’yı öldürmesine "şimdiye kadarki en kötü örtbas" cinayeti cevabını verdi. Trump, komployu düzenleyen kişinin "büyük bir belada olması gerektiğini" de sözlerine ekledi. Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, kısa bir süre sonra ABD'nin "sorumluları cezalandıracağını" ve 21 şüphelinin vizelerini iptal ettiğini söyledi. ABD, önemli bir müttefik olan Suudi Arabistan’a karşı duruşunu sertleştirme baskısı ile karşı karşıya kaldı. Beyaz Saray'da gazetecilere konuşan Bay Trump, "Çok kötü orijinal kavramları vardı, kötü bir şekilde gerçekleştirildi ve bu cinayet, örtbas tarihinin en kötüsü oldu." dedi.

Arap krallığı, ABD'de ikamet eden ve Washington Post'a katkıda bulunan Kaşıkçı’ya olanların hesaplarını verdi. Arap yetkililer şu anda Türkiye'deki Arap Konsolosluğu’nu ziyaret ettikten sonra kayıplara karışan gazetecinin konsoloslukta çıkan bir kavga sonucu öldüğünü iddia ediyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal