ABD, İran'ın Balistik Füze Denemesi Düzenlediğini İddia Ediyor

Bölgede petrol tankerleri ve deniz taşımacılığı üzerinden başlayan tansiyon giderek artarken ABD’li yetkililer, İran’ın balistik füze denemesi düzenlediğini iddia etti. Tahran'dan konuya ilişkin bir açıklama gelmedi

26.07.2019-12:02 - (Son Güncelleme: 26.07.2019-11:56) ABD, İran'ın Balistik Füze Denemesi Düzenlediğini İddia Ediyor

CNN’in Pentagon muhabiri Barbara Starr, üst düzey bir yetkiliden aktardığı haberinde, İran’ın dün orta menzilli balistik füze denemesi düzenlediğini öne sürdü.

Pentagon yetkilisi, fırlatılan Şahab-3 füzesinin bölgedeki ABD üslerine ya da Hürmüz Boğazı’ndaki gerginliğin yükselmesiyle gözlerin çevrildiği deniz taşımacılığına tehdit oluşturmadığını ifade etti. Yetkiliye göre deneme, istihbarat raporlarında belirtildiği gibi İran Devrim Muhafızları’nın balistik füzelerinin menzilini ve isabet oranını artırma hedefinin bir parçası.

'FARKINDAYIZ'  

Fox News televizyonu da adını açıklamadığı bir yetkiliye dayanarak, İran’ın güneyinden fırlatılan füzenin yaklaşık bin kilometre mesafe kat ederek başkent Tahran yakınlarındaki çöle düştüğünü bildirdi.

Daha fazla detay veremeyen yetkili, “İran’dan roket fırlatıldığının farkındayız” ifadesinde bulundu.

Tahran’dan henüz konuya ilişkin açıklama gelmedi.

GERİLİM YÜKSELİYOR  

Füze haberleri, İran ile ABD ve müttefikleri arasında giderek artan tansiyonun üzerine geldi. ABD’nin talebiyle, AB yaptırımlarını delerek Suriye’ye petrol taşıması sebebiyle İran’a ait bir tanker Cebelitarık’ta alıkonulmuştu.

Bu olaydan iki hafta sonra İran, Hürmüz Boğazı’nda uluslararası kuralları ihlal ettiği gerekçesiyle bir İngiliz gemisine mürettebatıyla beraber el koymuştu. Bunun üzerine ABD, AB ve Asya ülkelerine çağrı yaparak Boğaz’ın korunması için bir koalisyon kurma teklifi sunmuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal