ABD, İran'a Karşı Ortadoğu'ya Savaş Gemisi ve Patriot Bataryası Sevk Etti

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran'la yükselen gerilim üzerine Orta Doğu'ya "USS Arlington" amfibi savaş gemisini ve bir Patriot hava savunma bataryası gönderdiğini açıkladı.

11.05.2019-11:22 - (Son Güncelleme: 11.05.2019-11:14)

Pentagon'un yaptığı açıklamada, "Savunma Bakan Vekili (Patrick Shanahan), ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanlığı'nın hafta başında talep ettiği ek askeri güç talebinin bir parçası olarak, komutanlığın görev bölgesine USS Arlington (LPD-24) gemisi ve bir Patriot bataryasının sevk edilmesini onayladı" sözleri aktarıldı.

ABD'DEN İRAN'A GÖZDAĞI 

Bu unsurların da İran'ın ABD'ye ait bazı hedeflere saldırmayı planladığı iddiaları sebebiyle hafta başında bölgeye sevk edilen "USS Abraham Lincoln" Uçak Gemisi Taarruz Grubu ile Bombardıman Görev Gücü'ne katılacağı bildirilen açıklamada, "Savunma Bakanlığı İran rejimi, ordusu ve destekledikleri kuvvetlerin faaliyetlerini yakından izlemektedir" sözleri aktarıldı.

ABD, hafta başında İran'ı hedef alarak, USS Abraham Lincoln uçak gemisi ile 4 nükleer kapasiteli B-52 bombardıman uçağından oluşan bir görev grubunu Körfez bölgesine göndermişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal