ABD ile İngiltere, Bağdadi için Operasyon Başlattı: Yakala Ya Da Öldür

İngiltere'nin 'Special Air Service' kuvvetlerinin, Bağdat civarında bulunduğu düşünülen IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi'nin 'yakalanması ya da öldürülmesi' amacıyla bir operasyon başlattığı açıklandı

30.05.2019-17:45 - (Son Güncelleme: 30.05.2019-17:38)

İngiltere'ye ait Special Air Service kuvvetlerinin, Amerikan Özel Kuvvetleri ile beraber Bağdat civarında olduğu düşünülen IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi için 'yakala ya da öldür' operasyonu yürüttüğü bildirildi.

İngiltere hükümetinin terörizme ilişkin eski danışmanı olan Albay Richard Kemp, "Bağdadi tarihteki en kötü isimlerden biri ve takipçilerine ortaçağ karanlığının en kötü adımlarıı atması amacıyla ilham veriyor. Zehirli mesajlarını dünyaya yaymasını engellemek amacıyla onu bir an önce yakalamalıyız" sözlerini kullandı.

'BAĞDADİ IŞİD İÇİN ÖNEMLİ BİR FİGÜR'  

Eski bir batılı istihbarat yetkilisi ise, "Bağdadi IŞİD için çok önemli bir figür ve bu durum ona çok büyük bir önem atfedilmesine neden oluyor. Örgütü insanlığa karşı en şiddetli eylemleri düzenledi. Onu yakalamak iyi olurdu fakat saklandığı düşünülen alanlar batılı kuvvetlerin daha önce hiç bulunmadıkları alanlar. Musul'a yakın bazı köylerin yanında, Al Anbar da onun bulunabileceği yerler arasında" sözlerini aktardı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal