ABD Hükumeti Mısır'daki Hukuksuz İdamları Kınamadı

Mısır'da yapılan hukuk dışı idamlara ABD hükumetinden en ufak bir kınama dahi gelmedi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Robert Palladino konu ile alakalı yaptığı açıklamada sadece "Mısırlı görevlilerle irtibattayız" dedi.

09.03.2019-12:13 - (Son Güncelleme: 09.03.2019-11:59) ABD Hükumeti Mısır'daki Hukuksuz İdamları Kınamadı

ABD hükumeti açık destek verdiği darbeci Sisi rejiminin Mısır’da yaptığı hukuksuz idamları kağıt üzerinde dahi kınamadı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Robert Palladino’ya sorulan Mısır’daki idamlarla alakalı soruya, üst düzey bir bakanlık görevlisi yazılı yanıt verdi.

Mısır’daki idamlara yönelik bilgilerinin olduğunu kaydeden görevli, buna karşın idam edilen ya da hakkında idam cezası verilen kişiler hususunda bir yorum yapmayacaklarını söyledi.

Bakanlık görevlisi, Mısır’daki yargı süreçlerine ve idamlar ile alakalı herhangi bir kınama sözlerinin olmadığı açıklamasında, şu değerlendirmeyi yaptı: “Bir ülkedeki iç hukuka ve uluslararası yükümlülüklere uygun yapıldığı müddetçe uluslararası hukuk idam cezasına izin vermektedir. Bütün devletlere, tutuklulara insani muamele yapılmasının ve adil yargılanma haklarının garanti altına alınmasının önemini ifade ediyoruz. Mısır kanunlarının, idam cezasına çarptırılan şahıslara hukuki ve üst yönetim incelemesi sunduğunun farkındayız.”

Öte taaraftan Sözcü Yardımcısı Palladino, bakanlıkta yapılan basın brifinginde Mısır’daki idamlarla alakalı bir soruya direkt olarak cevap vermemeyi tercih etti.

AA muhabirinin, bakanlığın geçen haftalarda Kongo Demokratik Cumhuriyeti görevlilerine insan hakları ihlali nedeni ile yaptırım uyguladığı fakat Mısır’daki idamlar hususunda herhangi bir açıklama yapmadığını anımsatması ardından Palladino, “Mısırlı görevlilerle irtibatta olduklarını” söylemekle yetindi.

Palladino, dünyanın neresinde olursa olsun insan hakları ihlallerine karşı olduklarını ve bu husustaki endişelerini söylediklerinni ifade ederek, şunları söyledi: “Gündeme getirdiğiniz bu olaya özel bir yorumum yok ve cevap vermeden önce daha fazla bilgi edinmek istiyorum.

Fakat, insan hakları ve özgürlüklerinin haricinde sağlam bir sivil topluma duyulan gereksinimi üst düzey kademede vurgulamayı sürdürüyoruz.”

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal