ABD Hükümeti, İngiltere'nin Hizbullah'ı Terör Listesine Alma Kararını Destekledi

ABD hükümeti, İngiltere'nin, Lübnan Hizbullah'ını siyasi uzantısı dahil terör örgütleri listesine alma kararını desteklediklerini açıkladı.

26.02.2019-11:12 - (Son Güncelleme: 26.02.2019-11:04) ABD Hükümeti, İngiltere'nin Hizbullah'ı Terör Listesine Alma Kararını Destekledi

ABD hükümeti, İngiltere'nin, Lübnan Hizbullahı'nı siyasi uzantısı dahil terör örgütleri listesine alma kararını desteklediklerini açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İngiltere İçişleri Bakanlığınca alınan bu karara ilişkin Twitter'dan bir açıklamada bulundu.

Pompeo, "ABD, İngiliz dostlarının Hizbullah'ı yasaklama kararını takdirle karşılıyor. Bu İran destekli terör örgütünün elinde Amerikan kanı var. Orta Doğu, Avrupa ve dünyada saldırılar düzenlemeye devam ediyorlar. Uluslararası beraberlik İran rejimiyle yüzleşmek için büyümeye devam ediyor." sözlerini aktardı.

İNGİLTERE'NİN HİZBULLAH KARARI

İngiliz İçişleri Bakanlığı, dün Lübnan Hizbullahı'nı siyasi kanadı dahil terör örgütleri listesine aldığını duyurmuştu.

Bakanlığın açıklamasına göre, Lübnan'daki Hizbullah ile beraber Afrika'da hareketlenen Anasır el-İslam ve JNIM örgütlerinin de terör listesine alındı.

Değişikliğin 1 Mart günü uygulamaya gireceği duyurulan açıklamada, kararın parlamentonun onayına tabi olacağı belirtilmişti.

İngiltere daha önce Hizbullah'ın yalnızca askeri uzantısını terör listesine almıştı.

Bakanlık açıklamasında, DHKP-C'nin kullandığı DHKC, DHKP ve DHKC/SPB isimlerinin de terör listesine alınacağı bildirmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal