ABD, Hizbullah Hakkında Bilgi Verene 10 Milyon Dolar Verecek

ABD'nin Hizbullah'ın finansal sistemine zarar vermek için yeni bir adım atamaya hazırlanıyor. Yeni plana göre örgütün finansal ağına ait bilgileri paylaşanlara 10 milyon dolar ödül verilecek.

23.04.2019-11:25 - (Son Güncelleme: 23.04.2019-11:20) ABD, Hizbullah Hakkında Bilgi Verene 10 Milyon Dolar Verecek

ABD’de Terörizmin Finansmanıyla Mücadeleden Sorumlu Hazine Bakan Yardımcısı Marshall Billingslea, Lübnan Hizbullahı’nın finansal ağının çökertilmesine yönelik bilgileri sağlayan kişi veya kurumlara yaklaşık 10 milyon dolar ödül vereceklerini duyurdu.

Billingslea, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın yürürlüğe koyduğu ‘Adalet İçin Ödül’ programı çerçevesinde alınan önleme ilişkin, “Hizbullah’ın finansal ağlarının bozulmasına yol açan bilgiler için 10 milyon dolar ödeyeceğiz” duyurusunda bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump, ekim ayında Lübnan’da 241 Amerikan askerinin öldürülmesinin 35’inci yıl dönümünde düzenlenen programda, “Hizbullah’ın Uluslararası Finansmanını Engelleme Yasası Değişikliği” adıyla yeni bir yasa imzaladığını bildirmişti.

Beyaz Saray tarafından, Trump’ın imzaladığı söz konusu yasanın Hizbullah’ı uluslararası alanda daha da yalnızlaştırmayı hedeflediği belirtilen açıklamada, bu yaptırımların Hizbullah’a destek sağlayan yabancı kişi, kuruluş ve hükümetleri hedef alacağının altını çizmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal