ABD: Hindistan'ın Rusya'dan S-400 Alması Ciddi Sonuçlar Doğurur

ABD, Hindistan’ın Rusya’dan S-400 alması durumunda bunun savunma işbirliği alanında 'ciddi' neticeleri olacağını ve yaptırımlarla karşılaşacağını belirtti

31.05.2019-17:58 - (Son Güncelleme: 31.05.2019-17:51)

Times of India’nın yayınladığı habere göre Dışişleri Bakanlığı’ndan bir görevli, “S-400 anlaşması, CAATSA (ABD Düşmanlarına Yaptırımla Karşı Koyma Yasası) yaptırımları sebebiyle önemli. İleri teknoloji işbirliği noktasında neyi imkânsız kıldığını göstermesi bakımından da önemli” ifadesinde bulundu.

ABD’nin kendi sistemlerinin yabancı sistemlerle karışmasına tamamen karşı olduğunu belirten yetkili, ‘S-400 alımının tehdit yaratacağını’ ifade etti. Yetkili, “Bu sebeple Hindistan askeri ilişkilerinin nereye gideceğini, en yüksek teknolojiyi ve çalışma ortamını kiminle paylaşacağını seçmek zorunda” sözlerini aktardı.

ABD'DEN HİNDİSTAN'A YAPTIRIM TEHDİDİ  

Geçen sene Ekim ayında Rusya ile hava savunma sistemi S-400’leri almak amacıyla anlaşma imzalayan Hindistan, bu tarihten itibaren ABD’nin yaptırım tehditlerine maruz kalıyor.

ABD Kongresinin 2017 yılında çıkardığı CAATSA, Rus savunma ve istihbaratına ilişkin kurum ve kuruluşlarla iş yapan üçüncü ülke ve şirketlere yaptırım uygulanmasını öngörüyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal