ABD Dışişleri Suriye Danışmanı Outzen'den Güvenli Bölge Açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Suriye Operasyonları Kıdemli Danışmanı emekli Albay Rich Outzen, ''Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölgenin doğru bir şekilde uygulanmasını sağlayabilirsek YPG'yi ve ağır silahları sınırdan çıkarabiliriz." dedi.

16.04.2019-10:53 - (Son Güncelleme: 16.04.2019-10:48) ABD Dışişleri Suriye Danışmanı Outzen'den Güvenli Bölge Açıklaması

Outzen, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı Washington Ofisi (SETA DC) tarafından gerçekleştirilen "Suriye'de ABD-Türkiye İş Birliğindeki Güçlükler" konulu panelde konuşma aldı.

'TÜRKİYE - ABD ORTAKLIĞININ BOZULMASINI İSTEMEYİZ'

Suriye'de Türkiye-ABD işbirliğinin başarısız olmasını hiç kimsenin istemediğini belirten Outzen, ABD ve YPG ilişkisini ''IŞİD ile mücadelede bir araç'' olarak tanımladı.

ABD'nin Suriye'den çıkma kararının operasyonel olduğunu ve ABD askerinin en başından bu zamana kadar IŞİD ile mücadele için orada olduğunu belirten Outzen, Suriye'den çıkacaklarını, çekilmenin ne zaman olacağının ise uluslararası koalisyonunun ABD’nin bölgeden çekilmesinin ardından ne kadar destek vereceğine ve güvenli bölgenin oluşturulması gibi daha birçok bölgesel faktöre bağlı olduğunu belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal