ABD Dışişleri Bakanı Pompeo: Soçi’de Başarılı Görüşmeler Yaptık

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Soçi’de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le düzenlediği görüşmenin çok başarılı geçtiğini belirtti.

17.05.2019-16:41 - (Son Güncelleme: 17.05.2019-16:33)

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Soçi’de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le düzenlediği görüşmenin çok başarılı geçtiğini kaydetti. Pompeo, iki ülkenin Afganistan’da şiddetin sonlandırılması ve Kuzey Kore’deki nükleer sorunu gibi birlikte çalışabileceği konular olduğunu belirtti.

Pompeo, 14 Mayıs’ta resmi temaslarda bulunmak için gittiği Soçi’de Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le bir araya geldi.

Fox News Radio’ya Soçi ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulunan Pompeo “Oraya anlamlı bir dizi görüşme yapmak amacıyla gittik ve başarılı görüşmeler gerçekleştirdik” sözlerini kullandı.

'HER İKİ ÜLKE İÇİN DE FAYDALI OLACAK'   

ABD ile Rusya arasındaki işbirliğinin iki ülkenin vatandaşları için olumlu sonuçlar doğuracağını belirten Pompeo “Ben CIA direktörüyken tüm dünyada terörle mücadele üzerine çalıştık, iki ülke arasında terör tehditleri noktasında bilgi paylaşımı yaptık. Rusya’nın bize sağladığı bilgilerle Amerika’yı güvende tutabildiğimizi, bizim elimizdeki bilgilerle de Rusların hayatlarını kurtardığımızı kesinlikle biliyorum” sözlerini kullandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal