ABD Dışişleri Bakanı Pompeo: Huawei Çin Hükümeti İle İlişkileri Konusunda Yalan Söylüyor

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Çinli teknoloji devi Huawei'nin CEO'sunun, şirketin Pekin hükümeti ile ilişkileri konusunda yalan söylediğini öne sürdü

24.05.2019-10:45 - (Son Güncelleme: 24.05.2019-10:39)

ABD ile Çin arasındaki gerilim yükselirken, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Çinli teknoloji devi Huawei'in Çin ile ilişkileri hakkında açıklamlarda bulundu.

Pompeo, Huawei'nin CEO'sunun, şirketinin Pekin Hükümeti ile ilişkileri konusunda gerçeği yansıtmadığını kaydetti. 

Pompeo,"Çin hükümetine çalışmadıklarını söylemek yanlış bir açıklama. Böyle yapmaları Çin yasalarında isteniyor. Bu noktada Huawei'nin CEO'su ABD halkına da dünyaya da doğruyu söylemiyor." sözlerini aktardı.

Şirketin sadece Çin'e değil, Çin Komünist Partisine de bağlı olduğunu söyleyen Pompeo, bu bağlantıların Amerikan bilgilerini tehlikeye attığını belirtti.

Diğer yandan Huawei bir çok defa, Çin hükümeti, ordusu ya da istihbarat servisleri tarafından kontrol edildiği iddialarını reddetmişti.

TEKNOLOJİ ŞİRKERLERİNDEN HUAWEİ TEPKİSİ  

Google, Çinli teknoloji şirketi Huawei'in ABD tarafından kara listeye alınmasından sonra, Huawei kullanıcılarının Google ürünlerine erişimini durdurmuştu. Google'a ek olarak Intel, Broadcom, Qualcomm ve Xilinx gibi ABD'li dev teknoloji şirketlerinin de Huawei ile ilişkilerini askıya aldıklarını ve bu şirkete ürün satmayacakları kaydedildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal