ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo: Trump Yasalara Uyarak Türkiye'ye Yaptırım Uygulayacak

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, S-400 kriziyle alakalı yaptığı açıklamada ABD Başkanı Donald Trump'ın yasalara uyarak Türkiye'ye yaptırım uygulayacağına emin olduğunu söyledi.

15.07.2019-09:45 - (Son Güncelleme: 15.07.2019-09:40) ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo: Trump Yasalara Uyarak Türkiye'ye Yaptırım Uygulayacak

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Ankara- Washington arasında meydana gelen S-400 krizi ile alaklaı önemli açıklamalar yaptı. Pompeo, ABD kanunlarının Türkiye'ye yaptırım öngördüğünü vurgulayarak ABD Başkanı Donald'ın kanunlara uyacağını söyledi.

Mike Pompeo, Türkiye'nin S-400 alımıyla alaklaı verdiği bir mülakatta ABD'nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası'nı (CAATSA) kastederek yasalarını Türkiye'ye yaptırım uygulamayı gerektirdiğini ifade etti.

Euronews'in haberine göre; Washington Post'ta paylaşılan söyleşisinde Pompeo, "Kanunlar yaptırım uygulamayı gerektiriyor ve eminim ki bu yasalara uyacağız. Başkan Trump da bu yasalara uyacak." dedi.

S-400 KRİZİNDE YAŞANANLAR

Türkiye, Rusya ile anlaşıp S-400'lerin teslimatını beklerken ABD'nin bir dizi askeri ve ekonomik tehdidiyle karşı karşıya kaldı. ABD, Türkiye'nin S-400 programından çıkmasını talep etti. Askeri bir takım nedenler öne süren ABD, program iptal edilmezse CAATSA yaptırımları uygulayacağını duyurdu. ABD'den Milli Savunma Bakanlığına gönderilen mektup da bu tehditlerin resmi tebligatı oldu. Bakanlık ABD'nin S-400 mektubuna aynı sertlikte yanıt verdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal