ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İngiltere Dışişleri Bakanı Hunt'la Bir Araya Geldi

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, resmi temaslar için geldiği İngiltere’de Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt ile bir araya geldi.

08.05.2019-21:55 - (Son Güncelleme: 08.05.2019-21:48)

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, resmi ziyaret için geldiği İngiltere’de Başbakan Theresa May ile bir araya geldikten sonra Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt ile bir araya geldi.

"İRAN TAAHÜTLERİNDEN VAZGEÇEÇEK OLURSA, BUNUN SONUÇLARI OLACAKTIR"  

Toplantıdan sonra ortak basın toplantısı düzenleyen ikili, iki ülkenin savunma ve güvenlik alanında dünyadaki en yakın iş birliği içinde olduğunu vurguladı. Hunt, Çin, Yemen ve İran sorunlarını ele aldıklarını ifade ettş. Hunt, ABD ile İran politikası hakkında ihtilafa düştüklerini anımsatarak, “İran'ın nükleer silaha sahip olmaması gerektiği konusunda ABD ile hemfikiriz ama bunun nasıl başarılacağı konusunda farklı yaklaşımlarımız olduğu sır değil” dedi. İngiltere’nin İran ile varılan nükleer anlaşmaya İngiltere’nin hala sadık olduğunu belirten Hunt, “İran'ı gerilimi tırmandırıcı adımlar atmamaya ve taahhütlerine sadık kalmaya çağırıyorum. Yaptırımlar, İran'ın nükleer programında uygulayacağı kısıtlamalar karşılığında kaldırılacaktır. Şayet İran taahhütlerinden vazgeçecek olursa, bunun tabii ki sonuçları olacaktır” ifadelerini kullandı. 

"NELER YAPACAKLARINI GÖRECEĞİZ"  

Dışişleri Bakanı Pompeo, İran’ın nükleer anlaşmadan 60 gün içinde çekilebileceği açıklamasının dikkat çekmek için yaptığını belirterek İran'ın ABD'nin hamlesini beklediğini ifade etti. Pompeo, “Gerçekten ne yapacaklarını göreceğiz. ABD bunu gözlemlemek için bekleyecek ve neticede iyi bir karar alacağız” dedi. Pompeo İran'ın nükleer silah elde etmemesi gerektiğine dikkat çekerek, "İran'ın faaliyetlerini takip ederken, İngiltere ve Avrupalı ortaklarımızın İran'ın nükleer silah elde etmesine geçiş yolu olmamasını garanti altına almak için müşterek hareket edeceğinden eminim" ifadelerini kullandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal