ABD Büyükelçisi, Rusya'yı Akdeniz'deki Gemileriyle Tehdit Etti

ABD’nin Moskova Büyükelçisi John M. Huntsman, Akdeniz’de Abraham Lincoln ve John C. Stennis uçak taşıyıcı gemileri ile gerçekleştirilen tatbikatın Rusya’ya karşı bir sinyal olduğunu belirtti.

24.04.2019-12:38 - (Son Güncelleme: 24.04.2019-12:28) ABD Büyükelçisi, Rusya'yı Akdeniz'deki Gemileriyle Tehdit Etti

ABD’nin Moskova Büyükelçisi John M. Huntsman, düzenlenen tatbikatın ABD ile iyi ilişkilere sahip olması amacıyla Rusya’nın ‘istikrarsızlığa yol açan’ hareketlerine son vermesi gerektiğini gösterdiğini ileri sürdü.

Abraham Lincoln ve John C. Stennis uçak taşıyıcı gemileri 23 Nisan’da Akdeniz’de ortak tatbikata yapmaya başladı. Bölgedeki grup arasında 130 uçak, 10 gemi, 9 bin asker yer alıyor. Abraham Lincoln filosu ile John C. Stennis saldırı grubu, 2016 senesinden beri ilk defa Akdeniz’de aynı anda faaliyet alıyor.

ABD’nin Moskova Büyükelçisi John M. Huntsman, USS Abraham Lincoln gemisinden saldırı grubunun hareketlerini inceledi.

'RUSYA İSTİKRARSIZLIĞA NEDEN OLAN EYLEMLERİNE SON VERMELİ'

Huntsman “Akdeniz’deki iki uçak taşıyıcının her biri, uluslararası diplomasinin 100 bin tonluk birer temsili. Bu gemilerin güçlü savunması ile birleşen diplomatik ilişkiler ve diyalog; Rusya’ya, eğer ABD ile gerçekten daha iyi ilişkiler kurmak istiyorsa, dünyanın dört bir yanındaki istikrarsızlığa neden olan eylemlerini sonlandırması gerektiğini gösteriyor” sözlerini aktardı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal