ABD Brezilya'yı NATO Üyesi Olmayan Müttefik Olarak Belirledi

ABD Başkanı Donald Trump, Brezilya'yı "NATO üyesi olmayan ana müttefik" olarak kabul ettiğini açıkladı. Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro, Trump'ın Venezuela'ya askeri bir müdahalesi durumunda Brezilya topraklarını kullanabilmesine izin verebileceğini söylemişti.

09.05.2019-12:54 - (Son Güncelleme: 09.05.2019-12:42)

ABD Kongresine bir mektup yazan Trump, ABD-Brezilya ilişkilerinde önemli bir gelimeye adım attı.

Trump, söz konusu mektubunda, "1961 Dış Yardımlar Yasası'nın 517. bölümüne uygun olarak Brezilya'yı 'NATO Üyesi Olmayan Ana Müttefik' olarak belirleme niyetimi beyan ediyorum" sözlerini kullandı.

ABD-BREZİLYA İŞ BİRLİĞİ GELİŞECEK

Bu son adımın ABD ile Brezilya arasındaki özellikle savunma ortaklığını ciddi şekilde geliştireceğini belirten Trump, iki ülke arasındaki koordinasyonun daha iyi bir duruma geleceğini aktardı. 

Brezilya, aralarında İsrail, Japonya, Güney Kore ve Avustralya'nın da yer aldığı "NATO üyesi olmayan ana müttefik" kategorisine alınan son ülke oldu.

Atılan bu adımla beraber Brezilya, artık ABD'den silah alımlarında öncelikli ülkeler arasında buluancak, Pentagon'un gerçekleştireceği silah ihalelerine katılabilecek ve ABD birlikleriyle beraber tatbikatlar düzenleyebilecek.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal