ABD Başkanı Trump İsrail'in Gazze Saldırılarına Destek Verdi

ABD Başkanı Trump, Gazze'den İsrail'e roket saldırıları gerçekleştirildiğini öne sürerek İsrail'e tam destek verdiğini açıkladı.

06.05.2019-09:24 - (Son Güncelleme: 06.05.2019-16:19)

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İsrail bir kez daha Hamas ve İslami Cihat terör örgütlerinin ölümcül, yoğun roket saldırıları ile karşı karşıya. İsrail'i vatandaşlarını koruması noktasında yüzde 100 destekliyoruz." sözlerini kullandı.

Gazze halkına da hitap eden Trump, "Gaze halkına: İsrail'e karşı bu terörist eylemler size sefaletten başka bir şey sağlamayacak. Şiddete son verin ve barışın gelmesi için uğrşaın. Bu olabilir." ifadesinde bulundu.

GAZZE'DE SON DURUM 

Gazze Şeridi'nde Cuma günü keskin nişancı ateşiyle 2 İsrail askerinin yaralanmasından sonra bölgede gerginlik yükselmişti. İsrail tarafından sivil yerleşim bölgelerine gerçekleştirilen hava saldırılarına karşılık Gazze'den roket atışları düzenlenmişti.

Bu gelişmelerden sonra İsrail ordusu, Cumartesi günü abluka altındaki Gazze Şeridi'nden çok sayıda roket atılmasını gerekçe göstererek, savaş uçaklarıyla bölgeye hava saldırısı düzenlemişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal