ABD Başkanı Trump, İran'a Karşı Sarsıcı İfadelerde Bulundu

ABD Başkanı Donald Trump ve Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, İslam Devrimi'nin 40. yıldönümünü kutlayan İran’a sert eleştirilerde bulundu.

12.02.2019-08:48 - (Son Güncelleme: 12.02.2019-08:46) ABD Başkanı Trump, İran'a Karşı Sarsıcı İfadelerde Bulundu

ABD Başkanı Donald Trump ve Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, İslam Devrimi'nin 40. yıldönümünü kutlayan İran’a sert eleştirilerde bulundu.

Trump, sosyal medya Twitter hesabında, "40 yıl süren yolsuzluk. 40 yıl süren baskı. 40 yıl süren terör. İran’da rejim sadece 40 yıl hapis ortaya çıkardı. Acı çeken İranlı insanlar daha parlak bir geleceği hak ediyor." Sözlerini kullandı.

Trump bu mesajını Farsça olarak da paylaşarak İran liderliğini kınadı.

İran’daki 58 yıllık Pahlavi hanedanının çöküşüne yol açan Şii din adamı Ayetullah Ruhollah Humeyni’nin öncülüğündeki İran 1979 devrimi, 20. yüzyılın en önemli olaylarından biri olarak kaydedildi.

Tahran-Washington çatışması, devrimcilerin Washington’u Şah’ı desteklemekle suçlayarak Tahran’daki ABD Büyükelçiliğini ele geçirmesiyle başladı.

BOLTON DA GERİ DURMADI

ABD Güvendik Danışmanı John Bolton, Twitter’da yapıtğı bir açıklamada, İran'ın 40 yıl sonra vatandaşlarının haklarını korumak verdiği sözleri yerine getirmediğini söyledi.

Bolton, "İran rejiminin 40'ıncı yıldönümü yalnızca kırk yıllık başarısızlık ve verilen sözlerin altını çizmeye hizmet ediyor" dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal