ABD Başkanı Donald Trump'ın Duvar Aşkı Bitmiyor!

ABD Başkanı Donald Trump'ın İspanya Kralı Felipe ve Kraliçe Letizie'ye İspanya'ya kaçak girişleri engellemek için Sahra Çölü'ne duvar örmesini teklif ettiği ortaya çıktı. Trump kendi seçim vaadi olarak da Meksika sınırına duvar öreceğini açıklamıştı.

20.09.2018-14:48 - (Son Güncelleme: 20.09.2018-14:40) ABD Başkanı Donald Trump'ın Duvar Aşkı Bitmiyor!

ABD Başkanı Donald Trump'ın İspanya'ya, Akdeniz'den mülteci akınını engellemek için Sahra Çölü'ne duvar örmesini teklif ettiği meydana çıktı. Donald Trump'ın böyle bir teklifte bulunduğunu İspanya Dışişleri Bakanı Josep Borrell duyurdu. Borrell, İspanya Kralı Felipe ve Kraliçe Letizie'nin Haziran'daki Beyaz Saray gezisine eşlik etmişti. Trump'ın duvar teklifini bu esnada gündeme getirdiği düşünülüyor.

"ÇÖLÜN SINIRI MEKSİKA-ABD SINIRINDAN BÜYÜK DEĞİL"

Trump, teklifine karşılık Sahra Çölü'nün uzunluğunun aşağı yukarı 5 bin kilometre olduğunu bildiren İspanyol diplomatlara, "Sahra hudutu bizim Meksika hudutumuzdan daha büyük olamaz" diye cevap verdi.

MEKSİKA SINIRINA "BÜYÜK GÜZEL BİR DUVAR" ÖRME VAADİNDE BULUNMUŞTU

Trump, 2016'daki seçim kampanyasında kaçak göçü engellemek için Meksika hudutuna '"büyük, güzel bir duvar" örme vaadi yapmıştı.

Fas'ta kaçak olarak ikamet eden yüzlerce Afrikalı göçmen her sene Avrupa'ya gitmek için İspanya'nın Kuzey Afrikada'ki toprakları Ceuta ve Melilla'ya girmeye uğraşıyor. Bu şehirler Avrupa'nın Afrika'yla tek kara hudutu. Bu bölgelerin çok ufak olması sebebiyle, duvarın başka devletlerin topraklarından geçmesi lazım.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal