ABD Başkanı Donald Trump Türkiye'ye Yaptırım Uygulanmaması İçin Kavga Etti

ABD Başkanı Donald Trump'ın dün Beyaz Saray'da Türkiye'ye uygulanacak muhtemel S-400 yaptırımlarını görüşmek için yaptığı toplantıda, Trump'ın, yaptırımları değil müzakereyi istemesi ardından bir senatörle kavga ettiği meydana çıktı.

24.07.2019-12:25 - (Son Güncelleme: 24.07.2019-12:20) ABD Başkanı Donald Trump Türkiye'ye Yaptırım Uygulanmaması İçin Kavga Etti

Amerikan gazetesi Washington Post, ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye Rus yapımı S-400 hava savunma sistemleri sebebiyle uygulanacak muhtemel yaptırımları görüşmek için dün Beyaz Saray'da Cumhuriyetçi senatörlerle yaptığı toplantının perde arkasını yazdı.

TRUMP KONUYU DEĞİŞTİRDİ

Toplantı hakkında bilgi sahibi olan görevlilerin Washington Post'a aktardığına göre, Trump toplantıda Türkiye'ye ağır yaptırımlar uygulanması yerine problemin müzakere yoluyla çözülmesini istedi. Hatta, özel olarak S-400 krizi için gerçekleştirilen toplantı esnasında zaman zaman Türkiye hususundan sapıp sağlık sistemi, göç ve bütçe gibi ABD'nin iç problemleri hakkında görüşlerini de paylaşmaya başladı. Haberde Trump'ın dikkatinin, senatörler tarafından ana konuya tekrar çekildiği bildirildi.

SENATÖR RİSCH İLE AÇIKÇA KAVGA ETTİ

İddiaya göre Trump, Türkiye'yi yaptırımlardan muaf tutmaya dönük bu tavrı sebebiyle Senato Silahlı Hizmetler Komitesi'nin Başkanı James E. Risch ile de ufak çaplı bir tartışma yaşadı. Buna göre, Türkiye'nin S-400 almasının NATO'yu ve F-35'leri tehlikeye atacağı gerekçesiyle yaptırımları savunan Risch ile Trump arasında açık bir tartışma yaşandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal