ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye Büyükelçisi Adayı Olarak David Satterfield'ı Gösterdi

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye Büyükelçisi adayı olarak David Satterfield'ı gösterdi. Satterdield ABD Dışişleri'nin en kıdemli diplomatlarından birisi olarak biliniyor.

16.02.2019-08:58 - (Son Güncelleme: 16.02.2019-08:44) ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye Büyükelçisi Adayı Olarak David Satterfield'ı Gösterdi

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Türkiye Büyükelçisi olarak aday gösterdiği David Satterfield, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın en kıdemli kariyer diplomatlarından bir tanesi olarak dikkat çekiyor.

Beyaz Saray'dan yayınlanan yazılı açıklamada, Trump'ın David Michael Satterfield'i Türkiye Büyükelçisi olarak atamak istediği bildirildi.

SENATO'DA OYLAMA YAPILACAK

Halen ABD Dışişleri Bakanlığı'nda Yakın Doğu İlişkilerinden sorumlu müsteşar olarak vazife yapan Sattefield'in Türkiye Büyükelçisi olabilmesi için Senatoda gerçekleştirilecek oylamayı beklemesi gerekecek.

SATTERFİELD KİMDİR?

1980 senesinden beri özellikle Orta Doğu'da birçok değişik vazife yapan Satterfield, 1954 senesinde dünyaya geldi.

Satterfield, Türkiye, Rusya ve İran arasındaki Astana sürecine ABD'nin gözlemcisi olarak dahil oldu.

Satterfield, eski Başkan Barack Obama döneminde ise Sina Yarımadası'nda barışı tesis etmekle yükümlü "Çok Uluslu Güç ve Gözlemciler"in genel direktörü olarak vazife yaptı. Satterfield, gene Obama döneminde 2013-2014 senelerinde Mısır'da geçici maslahatgüzar olarak yer aldı.

George W. Bush döneminin Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın da Irak'tan sorumlu kıdemli danışmanı olarak vazife yapan Satterfield, Lübnan, Suriye, Tunus, Suudi Arabistan Büyükelçiliklerinde de değişik birçok vazife yaptı.

Satterfield'in Türkiye Büyükelçisi olarak vazifeye başlaması için ABD Senatosunda gerçekleştirilecek oylamadan geçmesi lazım.

2017'de vazifeye başlayan Trump hükumeti, aynı sene içerisinde Türkiye Büyükelçisi John Bass'ı Afganistan Büyükelçisi olarak görevlendirmiş, Bass'ın ardından Türkiye'ye büyükelçi ataması olmamıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal