ABD Başkanı Donald Trump, Mülteci Sayısına Sınırlama Getirecek

ABD'de Başkan Donald Trump hükumetinin ülkeye kabul edilen mülteci sayısına sınırlama getireceği söylentisi gündeme bomba gibi düştü.

07.09.2019-08:58 - (Son Güncelleme: 07.09.2019-08:54) ABD Başkanı Donald Trump, Mülteci Sayısına Sınırlama Getirecek

New York Times gazetesinin Beyaz Saray'daki üst düzey görevlilere dayandırdığı haberinde, Trump hükumetinin, ülkelerindeki açlık, savaş ya da siyasi baskılardan kaçarak mültecilerin ABD'ye kabulünü düzenleyen programda değişiklik yapmayı planladığı iddia edildi.

ÜST DÜZEY TOPLANTILARDA DİLE GETİRİLİYOR

Haberde Beyaz Saray'da son haftalarda mesele ile alakalı gerçekleştirilen toplantılarda üst düzey görevlilerden birisinin acil durumlar haricinde ülkeye mülteci kabul etmemeyi teklif ettiği, ayrıca söz hususu toplantılarda ülkeye kabul edilen mülteci sayısını 10 bin ila 15 bin kişi ile sınırlandırma teklifinin gündeme geldiği bildirildi.

ÖZEL STATÜDEKİ İNSANLARI KAPSAMAYACAK

Irak ve Afganistan gibi ülkelerde ABD'li askeri, diplomatik ve istihbarat birimleriyle çalışan özel statüdeki insanlar ile bazı seçilmiş ülkelerden gelen mültecilerin kabulüne devam edilmesi de teklifler arasında yer aldı. Meselenin, salı günü Beyaz Saray'da 2020 senesindeki mülteci kabulleri ile alakalı yapılacak toplantıda gündeme gelmesi bekleniyor.

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDAN TEPKİ

Öte taraftan, Uluslararası Mülteciler adlı kuruluşun başkanı Eric Schwartz, yaptığı açıklamada, "Tarihte en yüksek mülteci rakamına ulaşıldığı bir vakitte ABD savunmasız ve korunmaya muhtaç kişilere yuva bulunması hususunda dünyaya liderlik etmekten vazgeçiyor." sözlerini kullandı.

Beyaz Saray'dan New York Times'ın haberi ile alakalı şimdilik bir açıklama yapılmadı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal