ABD Başkan Yardımcısı Pence, Guaido'ya Destek Vermek Amacıyla Kolombiya'ya Gidiyor

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in, Venezuela'da kendini geçici devlet başkanı ilan eden muhalif önder Juan Guaido'yu desteklemek için 25 Şubat tarihinde Kolombiya'ya gideceğini belirtti.

22.02.2019-12:16 - (Son Güncelleme: 22.02.2019-12:13) ABD Başkan Yardımcısı Pence, Guaido'ya Destek Vermek Amacıyla Kolombiya'ya Gidiyor

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in, Venezuela'da kendini geçici devlet başkanı ilan eden muhalif önder Juan Guaido'yu desteklemek için 25 Şubat tarihinde Kolombiya'ya gideceğini belirtti.

Beyaz Saray'ın bu konuda yaptığı açıklamada, Pence'in, Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque'nin davetlisi konumunda Kolombiya’ya gideceği bildirildi.

Pence'in ABD Başkanı Donald Trump’ı temsilen Bogota'ya gideceği açıklanan açıklamada, "Geçici devlet başkanı Juan Guaido'ya ABD'nin sarsılmaz desteğini vurgulayacak olan Başkan Yardımcısı, aynı zamanda Venezuela halkının demokrasi için verdiği mücadeleye de desteğini tekrarlayacak." sözleri aktarıldı.

Latin Amerika ülkelerinin oluşturduğu Lima Grup'un gerçekleştireceği toplantıda ilgili ülke temsilcileri ile konuşacak olan Pence'in, özellikle ABD'den Venezuela'ya gönderilen ve sınırda bekletilen "insani yardımların" ülkeye girişi meselesi üzerinde duracağı tahmin ediliyor.

VENEZUELA'DAKİ KRİZ

Venezuela'da sürmekte olan siyasi krizle alakalı Devlet Başkanı Nicolas Maduro, "halkı korumak için" Brezilya sınırının süresiz kapatılacağını açıklamıştı.

Maduro, muhalefetin "yardımların" giriş tarihi olarak açıkladığı 23 Şubat tarihinde şiddet olaylarının patlak vermesinden Kolombiya Devlet Başkanı Duque'yi sorumlu tutacağını da belirtmişti.

Kolombiya'dan sonra Brezilya da Venezuela’ya "insani yardım" göndereceğini duyurmuştu. Caracas, "yardım" dağıtım merkezi olarak kullanılacağı belirtilen Hollanda'nın kontrolündeki Curacao Adası'yla deniz ve hava ulaşımını da durdurmuştu.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal