ABD Bakanı Tarihi Zirve İçin Kuzey Kore'yi Gitti

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, tarihi zirveye hazırlık kapsamında Kuzey Kore’ye gitti.

09.05.2018-11:47 - (Son Güncelleme: 09.05.2018-11:41) ABD Bakanı Tarihi Zirve İçin Kuzey Kore'yi Gitti

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ABD lideri Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un arasında yakın tarihte yapılacak olan tarihi zirveye hazırlık yapmak amacıyla Kuzey Kore’ye gitti.

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo’ya eşlik eden muhabirlerin aktardığı bilgilere göre, Kuzey Kore’ye inen Pompeo bir dizi toplantıların yapılacağı Koryo Hotel’e geçti.

Bakan Pompeo, Kim Jong-un ile Donald Trump arasında gerçekleşecek olan zirveye ilişkin hazırlıkların yanı sıra Kuzey Kore rejiminin elinde tuttuğu 3 ABD vatandaışının serbest bırakılması yönünde ikna çalışmalarında da bulunacak.

Dondald Trump, dün yaptığı açıklamada, “Tam şu anda Bakan Pompeo, Kim Jong-un ile planlanan görüşmemin hazırlıkları çerçevesinde Kuzey Kore’ye doğru gidiyor” şeklinde konuşarak, Pyongyang’daki 3 Amerikalı hakkında yakın zamanda bilgi sahibi olacaklarını ifade etti.

Donald Trump’ın, Kuzey Kore lideriyle buluşacağı mekan ve tarihin netleştiğini ifade ederek, “Büyük bir başarı elde etmeyi istiyoruz. Kuzey Kore ile ilişkilerin gelişmekte olduğuna inanıyoruz. İşlerin nasıl gideceğini göreceğiz” ifadelerini kullandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal