ABD Bağımsızlık Günü Kutlamalarında 'Aşırı Sağ' Uyarısı

4 Temmuz Perşembe günü gerçekleşecek “Bağımsılık Günü” kutlamaları için ABD yönetimi, ilk kez bir “aşırı sağcı beyazların” da terör eyleminde bulunabileceği uyarısında bulundu.

04.07.2019-11:35 - (Son Güncelleme: 04.07.2019-11:30)

ABC kanalında dün yayımlanan habere göre ABD güvenlik görevlileri, 4 Temmuz Perşembe günü gerçekleştirilecek ABD Bağımsızlık Günü kutlamaları hakkında açıklamada bulunarak terör eylemi tehlikesi konusunda uyarıda bulundu. 

Haberde, federal yetkililerin “beyaz” ırkçıların ve diğer radikal grupların kutlamalar sırasında saldırı düzenlenebileceği konusunda uyarıda bulunduğu belirtildi. Bu, aşırı sağcı beyaz kesimin terör eylemi yapabileceği konusundaki ilk uyarı olarak kayda geçti.

Hükümet açıkça “aşırı sağcıları” isim olarak vermesi ama “geçmişte muhaliflere saldıran yerel terörist” ifadesini kullandı. 

ABC televizyonundan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Her ne kadar federal yetkililer çok sayıda insanın toplandığı büyük kutlama günlerinde terör ihtimali konusunda uyarıda bulunsa da bu yıl yapılan uyarı diğerlerinden farklı. Çünkü ‘yerel terör’ dendi.

Vatandaşlara kutlamalara devam etmeleri çağrısında bulunulan bildiride şu ifadeler kullanıldı:

Bizim görevimiz kutlamalar, gösteriler ve bağımsızlık günü yapılacak yürüyüşler konusunda uyarıda bulunmak. Şu anda herhangi bir komplo olduğuna dair bir bilgiye sahip değiliz. Fakat 4 Temmuz’da büyük kalabalıklar olması sebebiyle kutlamalar güvenlik açısından teröristler için uygun hedef haline geliyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal