AB ve İngiltere Brexit'i Erteledi

Avrupa Birliği üyesi ülkelerin liderleri, İngiltere'nin AB’den ayrılış tarihinin ertelenmesini görüşmek amacıyla bir araya getiren Brexit Zirvesi'nin sonuç bildirgesi yayımlandı.

11.04.2019-08:56 - (Son Güncelleme: 11.04.2019-08:51)  AB ve İngiltere Brexit'i Erteledi

Brexit Zirvesi sonuç bildirgesinde, İngiltere Başbakanı Theresa May'in Brexit tarihini erteleme isteğine Avrupa Birliği (AB) Konseyi'nin ayrılık anlaşmasının kabul edilmesi amacıyla olumlu cevap verdiği belirtilerek, "31 Ekim 2019 tarihine kadar geçerli olacak erteleme, yalnızca gerekli olduğu kadar uzatılmalıdır. Eğer ayrılık anlaşması taraflarca bu tarihten önce onaylanırsa, Brexit bir sonraki ayın ilk gününde gerçekleşir." şeklinde ifade edildi.

1 HAZİRAN 2019 TARİHİNDE GERÇEKLEŞECEK

Ertelemenin AB kurumlarının düzenli işleyişini etkilememesi gerektiğine işaret edilen bildirgede, "İngiltere, 23-26 Mayıs tarihlerinde hala AB üyesi olmaya devam ederse ve 22 Mayıs'a kadar ayrılık anlaşmasını onaylamazsa, AB hukuku doğrultusunda Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerine katılmak zorunda kalır. Eğer İngiltere bu zorunluluğu yerine getirmezse, Brexit 1 Haziran 2019 tarihinde gerçekleşir." denildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal