AB Türkiye Temsilcisi Berger: AB'nin Suriyeliler İçin Yardımları Sürecek

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger, "AB'nin Suriyeli mülteciler konusunda Türkiye'ye yardımları devam edecek. Bu krizin ne zaman biteceğini bilemiyoruz. Hepimiz aynı gemideyiz." dedi.

15.04.2019-11:52 - (Son Güncelleme: 15.04.2019-11:53) AB Türkiye Temsilcisi Berger: AB'nin Suriyeliler İçin Yardımları Sürecek

Büyükelçi Berger ile Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann, AB büyükelçilerinin Hatay'daki katıldığı toplantıların üçüncü gününde AB'nin Türkiye'deki Suriyelilere yardımlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Berger, AB'nin Suriyeli mülteciler için yardım etmeye devam edeceğini vurgulayarak, "Bu krizin ne zaman biteceğini bilmiyoruz. Hepimiz aynı gemideyiz." şeklinde konuştu.

Christian Berger, "Türkiye'nin Suriyeli mülteciler için yaptıklarını takdir ediyoruz. Eminim Suriyeliler kendileri de bunu takdir ediyordur." sözlerini aktardı.

3 MİLYAR AVRO SÖZLEŞMEYE BAĞLANDI

AB'nin Suriyeli mülteciler için taahhüt ettiği 3+3 milyar avroluk yardımı anımsatan Berger, ikinci 3 milyar avronun kısa bir süre önce aktarıldığını, 2016-2017 seneleri için taahhüt edilen ilk 3 milyar avronun hem Türkiye'deki kurumlar hem de Birleşmiş Milletler (BM) kurumlarıyla ve sivil toplum örgütleriyle sözleşmeye bağlandığını belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal