AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Berger: Türkiye DEAŞ'la Mücadelede En Büyük Müttefiklerden

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Berger, Türkiye'nin terörle etkili bir şekilde mücadele ettiğini söyleyerek, " Türkiye, DEAŞ'a karşı mücadelede uluslararası toplumun en büyük müttefiklerinden biridir." dedi.

10.04.2019-11:45 - (Son Güncelleme: 10.04.2019-11:41) AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Berger: Türkiye DEAŞ'la Mücadelede En Büyük Müttefiklerden

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger yaptığı açıklamada, Türkiye'nin çok zorlu bir coğrafyada bulunduğunu ve terörle mücadelesinin de bu anlamda çok önemli olduğunu aktardı.

TÜRKİYE EN BÜYÜK MÜTTEFİKLERİMİZDEN

Türkiye'nin bir yandan PKK ve DEAŞ ile mücadele ettiğini, diğer yandan da ülke sınırında bulunan Suriye'de iç savaşın sürdüğü belirten Berger, açıklamasına şu şekilde devam etti:

"Irak'ta DEAŞ’e karşı yapılan çatışma çok kısa bir süre önce bitti. DEAŞ'e karşı mücadelede uluslararası toplumun en büyük müttefiklerinden bir tanesi Türkiye. Bunun ötesinde Avrupa Birliği'nin terör listesinde yer alan PKK'yla mücadele sürüyor. Uluslararası toplum olarak Türkiye'yle diyaloğumuzu sürekli devam ettiriyoruz. AB bünyesinde terörle mücadele meselesindeki diyalog ve güvenlik konusundaki işbirliği sürekli devam etmekte."

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal