AB: Libya'da Hafter Kuvvetlerinin Saldırıları Uluslararası Barışı Tehdit Ediyor

Avrupa Birliği (AB), Halife Hafter'in öncülüğündeki Libya Ulusal Ordusu'nun başkent Trablus'a başlattığı operasyonun, Libya'nın istikrarına ve uluslararası barışa tehdit oluşturduğunu belirtti.

14.05.2019-11:41 - (Son Güncelleme: 14.05.2019-11:30)

AB Dışişleri Konseyi toplantısından sonra kabul edilen bildiride, "Libya Ulusal Ordusu'nun başkent Trablus'a başlattığı askeri operasyon ve ardından başkent içinde ve etrafında çıkan tansiyon, uluslararası barış ve güvenlik ile Libya'nın istikrarını tehdit etmektedir" sözlerini aktardı. 

Söz konusu ildiride, Hafter'e bağlı kuvvetlerin saldırılarının ülke çapında terör riskini de yükselttiği belirtilerek, "AB, Libya'nın egemenliğine, bağımsızlığına, toprak bütünlüğüne ve ulusal birliğine olan bağlılığını tekrarlamaktadır" ifadelerine yer verildi.

'İNSANI HUKUKU İHLAL EDENLER YARGILANMALI' ÇAĞRISI

AB'nin çatışmalar sebebiyle yaşanan sivil kayıplardan ve iç göçten tedirgin olduğundan bahsedilen bildiride, "Yoğun sivil yerleşim alanlarına ayrım gözetmeksizin düzenlenen saldırılar savaş suçu işlenmesine neden olabilir. Uluslararası insani hukuku ihlal edenler yargılanmalıdır" çağrısı yapıldı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal