AB Komisyonu Başsözcüsü Schinas: Türkiye İstikrar Dönemine Giriyor, Bu Bir Fırsat Olabilir

AB Komisyonu Başsözcüsü Schinas, "Türkiye seçim dönemini geride bırakarak gelecek 4 yıl boyunca istikrar dönemine giriyor. Bunu bir fırsat olarak görebiliriz." ifadesinde bulundu.

13.04.2019-17:52 - (Son Güncelleme: 13.04.2019-17:49) AB Komisyonu Başsözcüsü Schinas: Türkiye İstikrar Dönemine Giriyor, Bu Bir Fırsat Olabilir

AB Komisyonu Başsözcüsü Schinas, "Türkiye seçim dönemini geride bırakarak gelecek 4 yıl boyunca istikrar dönemine giriyor. Bunu bir fırsat olarak görebiliriz." ifadesinde bulundu.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başsözcüsü Margaritis Schinas, yaptığı açıklamada, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Türkiye'nin üyelik sürecini durdurma çağrılarına karşı AB Komisyonunun tutumunun net olduğunu vurguladı.

Schinas, üyelik sürecinin askıya alınması için tüm üye ülkelerin oybirliğinin gerektiğinin altını çizerek, halihazırda bunun gerçekleşmediğini belirtti.

"TÜRKİYE 4 SENE BOYUNCA İSTİKRAR DÖNEMİNE GİRİYOR"

Türkiye-AB ilişkilerinin geleceğine ilişkin yorumlamalarda bulunan Schinas, "Türkiye seçim dönemini geride bırakarak gelecek 4 sene boyunca istikrar dönemine giriyor. Bunu bir fırsat olarak görebiliriz." ifadesinde bulundu.

Seçim süreçlerinin yalnızca Türkiye'de değil, tüm dünyada siyasi gündemi olumsuz bir yönde etkileyebileceğini belirten Schinas, Türkiye ve AB'nin özellikle "olumlu gündem" maddeleri hakkında çalışmayı sürdürmesi gerektiğini söyledi.

"TÜRKİYE ÖNEMLİ BİR KOMŞU’’

Türkiye'de AB'ye desteğin azaldığı hakkında da konuşan Schinas, zaman zaman Türk halkına "AB kötü komşu" fikrinin aşılandığını söyleyerek, "Biz Türkiye'yi 'kötü komşumuz' olarak görmüyoruz. Türkiye önemli ve büyük bir komşu. Coğrafya ve tarih bizi birlikte çalışmak durumunda bırakıyor. Biz Türkiye ile ve Türk halkıyla bağlantı kurmayı sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal