85 Hastayı Öldüren Öldüren Hemşirenin Cezası Belli Oldu

Almanya'da 85 hastayı öldüren hemşire hakkında karar verildi. Almanya'nın en büyük seri katili olarak bilinen zanlı ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

06.06.2019-13:27 - (Son Güncelleme: 06.06.2019-13:42)

Almanya'da ülkenin en büyük seri katili olarak bilinen eski hemşire Niels Hoegel, 100 hastayı öldürmekten yargılandığı davada 85 hastayı öldürmekten suçlu bulunarak ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Almanya'da 2. Dünya Savaşı ardından en büyük seri katil olarak bilinen 41 yaşındaki Niels Hoegel, 100 hastayı öldürmekle itham ediliyordu. Ömür boyu hapsi talep edilen Alman hemşire hakkındaki karar bugün verildi. Almanya'nın kuzeyinde görülen davada mahkeme Hoegel'i 85 hastayı öldürmekten suçlu bularak ömür boyu hapis cezası verdi. Yargıç, eski hemşirenin niçin böyle bir suç işlediğini "anlaşılmaz" olarak nitelendirdi. Yargıç Sebastian Bührmann, "Bütün denemelerimize karşın yalnızca sisin bir bölümünü kaldırabiliyoruz" dedi.

Almanya kanunlarına göre, ömür boyu hapis cezasına çarptırılan zanlı 15 sene sonra şartlı tahliye olasılığıyla cezalandırılabiliyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal