7 Köy Esed'den Geri Alındı

Suriye'nin İdlib ilindeki askeri muhalifler ve rejim karşıtı silahlı gruplar, Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin ele geçirdiği yerleşimlerden 7'sini geri aldı.

26.12.2019-22:43 - (Son Güncelleme: 26.12.2019-22:41) 7 Köy Esed'den Geri Alındı

Astana anlaşmasını hiçe sayarak İdlib'in güney kırsalında ilerlemeye çalışan Esed rejimi ve İran destekli yabancı terörist gruplara karşı operasyon başlatan askeri muhalifler ve rejim karşıtı silahlı gruplar, daha önce kaybettikleri bazı noktaları geri aldı.

Bu kapsamda, İdlib'in Marratinnuman ilçesinin güneyindeki Dar es Selam, Amdudiye, Sıhyan, Babolin, Salihiyye, Keferbasin ve Tekane köyleri ile sivillerin tahliye yolu üzerindeki Hiş Köprüsü geri alındı.

Böylece 20 Aralık'ta kara saldırısı başlatan rejim güçlerinin ele geçirdiği yerleşimlerin sayısı 40'tan 33'e düştü.

Rejim güçlerinin bu sürede girdiği yerleşimler şöyle:

"İdlib'in güneydoğusundaki Cercenaz beldesi ile Hirbet Marata, Ebu Defne, El-Hadise, Kefer Yasin, El-Falül, Um Celal, Um Tüveyne, Recmül Kıt, Hirakı, Mıntar, Sıhal, Es Sırc, Seyyadi, Babulin, Tel Şeyh, Furce, Breysa, Rabia, Hureybe, Şara, Ebu Habbe, Mudeyrise, Ebu Şerci, Krati, Krestene, Hülübbe, Tuh, Muaysurune, Tehtaaya, Ebu Mekki, Sukeya ve Sırman köyü.

Yoğun saldırıların hedefinde İdlib'in Marratinnuman ve Serakib ilçe merkezleri ile kırsalları bulunuyor.

Esed rejiminin karadan ilerleme amaçlı başlattığı saldırıya, İran destekli yabancı terörist gruplar ve başını Rus özel kuvvetlerinin çektiği "Kaplan Güçleri” adlı "5. Lejyon" da destek veriyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal