2 ABD Destroyeri Basra Körfezi'ne Giriş Yaptı

ABD donanmasına ait ve Tomahawk füzeleriyle donatılan iki savaş gemisinin Basra Körfezi bölgesine girdiği bildirildi.

17.05.2019-13:26 - (Son Güncelleme: 17.05.2019-13:19)

ABD Donanması'na ait güdümlü füze destroyerleri USS Gonzales (DDG-66) ile USS McFaul'un (DDG-74) dün akşam saatlerinde Hürmüz Boğazı'ndan geçiş yaparak Basra Körfezi'ne girdiği öğrenildi.

ABD Deniz Kuvvetleri Enstitüsü'nün (USNI) Savunma Bakanlığı'ndaki kaynaklardan aldığı bilgiler doğrultusunda yaptığı açıklamada, savaş gemilerinin herhangi bir zorluk söz konusu olmadan ve İran kuvvetlerinin herhangi bir 'taciziyle' karşılaşmadan sorunsuz bir şekilde ilerlediği aktarıldı.

İki destroyerin, ABD tarafından bölgeye daha önce sevk edilen savaş gemilerine yakın bir pozisyon aldıkları belirtildi.

Bölgeye giriş yapan gemiler, Umman sahilinde yer alan ve üzerindeki stratejik bombardıman uçaklarının uçuşa hazır bir durumda bekletildiği USS Abraham Lincoln (CVN-72) ile dün Birleşik Arap Emirlikleri sahiline konuşlandığı bildirilen amfibi saldırı gemisi USS Kearsarge'ye (LHD-3) eşlik etmekte.

KATAR'DA BULUNAN ABD ÜSSÜNDE HAREKETLİLİK  

ABD, İran'a karşı askeri hamleleri doğrultusunda bölgedeki stratejik askeri kuvvetlerini geri çekerken, Katar'daki ABD hava üssünde de hareketlilik söz konusu.

Diğer yandan ABD, İran'la 'savaş istemediğini' söylemesine karşın 'savaş durumuna hazırlık' şekilde yorumlanabilecek bazı adımlar atmakta.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal