14 Nisan'dan Bu Yana Everest'ten 11 Ton Çöp Toplandı

Nepal hükümeti tarafından başlatılan Sagarmatha Temizlik Kampanyası kapsamında, Everest Dağı'nda 14 Nisan'dan bu yana yapılan temizlikte yaklaşık 11 ton çöp toplandı.

05.06.2019-19:00 - (Son Güncelleme: 05.06.2019-20:07)

Nepal'de hükümeti tarafından "Sagarmatha Temizlik Kampanyası" başlatıldı. 

11 BİN KİLOGRAM ÇÖP TOPLANDI  

Nepal Turizm Genel Müdürü Dandu Raj Ghimire, yaptığı açıklamada, Everest Dağı'nda haftalarca süren temizlik esnasında gıda ambalajları, konserve kutuları, şişeler ve boş oksijen tüpleri toplandığını kaydetti. 14 Nisan'dan itibaren Everest'te yaklaşık 11 bin kilogram katı atık toplandı.

4 DAĞCININ CESEDİNE ULAŞILDI  

Ghimire, ayrıca dağda önceden hayatını kaybeden ve kar altında kaldığı için bulunamayan 4 dağcının da cesedine ulaşıldığını ifade etti. Ghimire, karların erimesiyle ortaya çıkan ve dağdaki temizlik esnasında bulunan 4 cesedin önce ana kampa taşındığı ve daha sonra helikopterle Katmandu'daki bir hastaneye götürüldüğü belirtti.

207 BİN DOLARA MAL OLDU  

Dandu Raj Ghimire'e göre, temizlik kampanyası yaklaşık 23 milyon Nepal Rupisine (yaklaşık 207 bin dolar) mal oldu. Toplanan çöplerden bir kısmının helikopterlerle başkent Katmandu'ya gönderildiği ve temizlik kampanyasının resmi olarak sona erdiği bir törende geri dönüşüme verildiği kaydedildi. Temizlik kampanyasını "başarılı bir görev" olarak nitelendiren yetkililer, hala toplanandan daha fazla çöpün Everest'ten kaldırılması gerektiğine dikkat çekti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal