08.02.2021-11:30 (Son Güncelleme:08.02.2021-11:30)


1

Dünyanın kapalı kutu ülkelerinden birisi, belki de en güçlüsü olan Çin'in askeri yetenekleri kaygıyla takip ediliyor. Bilinmezliğin de getirdiği bir endişeyle tüm dünya Çin ordusunun sınırlarını merak ediyor.



2

NÜKLEER SİLAHLAR

NÜKLEER SİLAHLAR

Çin'in 204'ü kara tabanlı fırlatıcılardan ateşlenen uzun menzilli füzeler, 48'i denizaltılara ve uçaklardan atılacak 20 'yerçekimi bombası' olmak üzere toplamda 350 nükleer savaş başlığına sahip olduğu tahmin ediliyor.



3

Yakın tarihli bir Pentagon raporu, Pekin'in Rusya ve ABD'yi yakalama hedefinde, Başkan Xi'nin küresel hakimiyet hedefinin bir parçası olarak önümüzdeki 10 yıl içinde nükleer cephaneliğini ikiye katlamayı planladığı konusunda uyardı.



4

Bu silahların çoğu, en az 5 İngiltere üniversitesiyle bağlantısı olan devlete ait China Aerospace Science and Technology Corporation isimli devasa bir holding tarafından geliştiriliyor



5

TEKNOLOJİ ZIRH

TEKNOLOJİ ZIRH

Bu, muazzam savunma ve üretim potansiyeline sahip devrim niteliğinde bir malzeme. Atom kalınlığında olan ve insanın bildiği en ince ve hafif malzeme olan grafen, ısıyı iletir, ışığı emer, esner ve çelikten 200 kat daha güçlüdü



6

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in laboratuvarlarına resmi bir ziyarette bulunmasıyla, 2004 yılında İngiltere'de bulunan Manchester Üniversitesi'ndeki araştırmacılar tarafından icat edildi.



7

Askeri uygulamaları arasında balistik füzeler üzerindeki kaplamalar, yüksek sıcaklıklara maruz kalan hipersonik araçlarda kablolama, araçların kamuflajı ve askerler için vücut zırhı bulunuyor.



8

Çin raporları, Boeing'in Apache'nin rakibi olan Z-10 saldırı helikopterinin Pekin Havacılık Malzemeleri Enstitüsü'nde geliştirilen grafen zırhla donatıldığını gösteriyor.



9

Enstitünün, havacılık endüstrisinde grafen kullanımıyla ilgili araştırmalarda uzmanlaşmış iki merkezde işbirliği yaptığı İngiltere'deki üç üniversiteyle bağlantısı var.



10

Çin medyası, Pekin'in tartışmalı bir şekilde nükleer füzelerle donanmış Jin sınıfı balistik füze denizaltılarını konuşlandırdığı Güney Çin Denizi'nde inşa edilen yapay adalardaki askeri tesislerde grafen kaplama kullanma planlarına ilişkin haberler yaptı.



11

HİPERSONİK FÜZELER

HİPERSONİK FÜZELER

Çin, askeri yetkilileri hayrete düşüren, sesten 20 kat hızlı hipersonik füzeler üretmek için devasa harcamalar yapıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR