Dünya değişiyor! Uzmanlar iklim değişikliğine karşı uyardı! Avrupa'da sıcaklıklardan 360 kişi hayatını kaybetti

İklim değişikliğinin dünya genelinde hava sıcaklıklarını artırması ve hava dalgalarının daha sık ve yoğun bir hale gelmesi konusunda uzmanlardan uyarı geldi. Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO) Genel Sekreteri Petteri Taals, iklim değişikliği konusunda uyarılarda bulundu.

20.07.2022-08:45 - (Son Güncelleme: 20.07.2022-08:45)

Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO) Genel Sekreteri Petteri Taals, Birleşmiş Milletlerin (BM) Cenevre Ofisindeki basın toplantısında konuştu. İklim değişikliği konusunda uyarılarda bulunan Taals, dünyada görülen sıcak hava dalgası konusunda herkesi uyardı. 

Etkisi 2060 yılına kadar sürecek

Özellikle son haftalarda Avrupa genelinde sıcak havaların artmasına ilişkin açıklama yapan Taals,  sıcak havaların iklim değişikliğine neden olduğunu vurguladı. Birleşmiş Milletler Cenevre ofisinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Taals,  iklim değişikliklerindeki olumsuzluk etkilerinin 2060 yılına kadar süreceğini söyledi.

Sıcak Havalar Can Aldı

Sıcak hava dalgaları artacak

Dünyada gökyüzünde salınan karbondioksit oranının yüksek olduğunu  belirten Taals,  "İklim değişikliği sebebiyle sıcak hava dalgaları daha sık ve yoğun hale gelecek."  sözlerini dile getirdi. 

Dünyadaki karbondioksit salınımını atmosfere doping etkisi yarattığının  altını çizen Taals,  son zamanlarda görülen sıcak havaların dünya için bir uyanış çağrısı olduğunu vurguladı.

Hava sıcaklıkları Avrupa’da etkisini gösteriyor

Geçtiğimiz aydan itibaren Avrupa genelinde sıcak havalar etkili olurken bu durumu birçok olumsuzluğa neden  olduğu görüldü. İngiltere'de dün gece en yüksek sıcaklık görülürken geçtiğimiz hafta Fransa, İspanya ve Portekiz'de sıcak hava nedeniyle de 360 kişi hayatını kaybetti.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal