Dünya çapındaki moda ikonu Hussein Chalayan Türkiye’yi ziyaret etti!

İstanbul, geçtiğimiz gün modanın nabzını tutan çok önemli bir ismi konuk etti. Dünyaca ünlü Time Dergisi, tüm zamanların 100 moda ikonundan biri olduğunu duyurduğu Hussein Chalayan, Türkiye’yi ziyaret etti.

16.01.2024-16:52 - (Son Güncelleme: 16.01.2024-16:52)

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin moda sever öğrencileri, Hussein Chalayan'ı karşılarında görünce oldukça heyecanlanan öğrenciler, Chalayan’a çeşitli soruları yöneltti. Ünlü moda tasarımcısı Türkiye’nin moda sektöründe çok önemli ve çok güçlü bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, "İşçilik, renk, doku, zanaat çok güzel’’ dedi.

Moda hiçbir zaman bitmeyecek!

Gelişen teknolojinin modaya nasıl yansıyacağına dair görüşlerini ifade eden Chalayan,"İnsanlar belki 50 yıl sonra evlerinde kendi kıyafetlerini tasarlayacak ama moda bitmeyecek, başka bir şeye dönüşecek’’ şeklinde konuştu.

Modacı Hussein Chalayan

''Fikirlerin yapay zeka ile yoğurulmasını beğeniyorum''

Yapay zeka’nın sanat ve tasarım üzerinde etkilerinin olacağına dair görüşlerde bulunan Chalayan şu şekilde görüşlerde bulundu: "Ateşle bir odayı yakarsın ya da aydınlatırsın. Ben böyle görüyorum yapay zekayı, nasıl kullanıldığına bağlı. Kendimizi daha iyi ifade edebilmek, işlerimizi daha çabuk yapabilmek ve işlerimizin başkalarına daha iyi ulaştırabilmek için yapay zeka kullanabiliriz. Yeni fikirlerin yapay zeka ile yoğurulmasını beğeniyorum. Risk almak çok önemli. Risk almadan yeni iş çıkmıyor. Risk alarak, hata yaparak, düşüp kalkarak yeni bir şeyler çıkar ortaya."

Türkiye’de moda endüstrisi çok büyük!

Türkiye’deki moda sektörünü ve aynı zamanda moda endüstrisi hakkında değerlendirmede bulunan Chalayan, İngiltere moda endüstrisi ile Türkiye’nin moda endüstrisinin kıyaslamasından da geri durmadı. Burada üreticilerin markalaştığını ancak İngiltere'de böyle bir şey görmediğini söyleyerek, "Türkiye'de çok büyük potansiyel var. İşçilik çok iyi. Burada insanlar tekstil ve modayı seviyor. Potansiyel olarak renk, doku, zanaat çok başarılı bir taban yaratıyor. Bu çok daha fazla kullanılabilir" ifadelerinde bulundu.

Modacı Hussein Chalayan

‘‘Merak ve heyecan her zaman olmalı’’

Türkiye’nin önündeki en önemli engelin yaratıcılıktaki öz güven, risk alma daha doğru ifadeyle kaybetmekten korkulduğu için ayrıca dinamik bir heyecan eksikliği yaşadığını söyleyen Chalayan, "Yaratıcılık için gezmek, farklı kültürleri görebilmek çok önemli. Ama internetten okuyarak, görerek de bir beyin yolculuğu olabilir. Mutlaka fiziksel olarak gitmek gerekmiyor. Kendinizden çok daha farklı dünyalara kendinizi açarsanız o zaman beslenirsiniz. Bunun yanında da merak ve heyecan olmalı. Sadece modaya bakmayın. Moda dışındaki her şey sizi besler, ilham olur’’ şeklinde önemli tavsiyelerde bulundu.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal