31.01.2022-15:22 (Son Güncelleme:31.01.2022-16:35)


1

Kuzey Kore'nin devlet haber ajansı olan KCNA, dünkü test ile ürettikleri Hwasong-12 tipi silah sisteminin doğruluğunu, güvenliğini ve operasyonel etkinliğini doğruladığını bildirdi.



2

Ajans, dünkü füzenin komşu ülkelerin güvenliğini tehdit etmedi diyerek açıklamalarda bulundu.



3

Yetkililer tarafından yapılan açıklama ise, bu ay yapılan testlerin savunma amaçlı olduğunu vurguladı ve hiçbir ülkenin hedef alınmadığı dile getirdi



4

Kim, geçtiğimiz günlerde de ABD ve düşmanca politikalarının neden olduğu uluslararası belirsizlikler karşısında Kuzey Kore'nin askeri yeteneklerini güçlendirme kararı vermişti. ABD'li bir üst düzey yetkili ise ABD'nin Kuzey Kore'nin artan füze test denemelerinin 'endişeli' olduğunu dile getirdi.



5

Yetkili isim Kuzey Kore'yi ön koşul olmaksızın doğrudan görüşmeye çağırdı. Kuzey Kore'de diplomasiye açık olduğunun altını çiziyor. Ancak bu ifadeler yaşananlarla çelişkili.



6

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ise, Kuzey Kore'nin son zamanlardaki füze denemelerinin pek çok kere gerçekleştiğini ve ABD'den tehditler aldığını iddia etti.



7

Yapılan açıklamada Güney Kore Savunma Bakanı Suh Wook'un bu sabah ülkesinin Ordu Füze Komutanlığı'nı ülkenin Kuzey Kore fırlatmalarına karşı hazır olup olmadığını anlamak için kontrole gittiği öğrenildi.



8

Japonya Savunma Bakanı Nobuo Kishi de Kuzey Kore'nin uluslarası topluma yönelik provokasyonu artırdığını ve füze denemelerindeki dikkate değer ilerlemenin tolere edilemeyeceğini ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR