Dünya Basınında Bugün: 22 Eylül 2021

Dünya basınında bugün yer alan haberleri incelediğimiz köşemizde farklı ülkelerin gazetelerinde bugün hangi konu başlıklarının ele alındığını, hangi konular üzerinde haberler yapıldığını sizler için ele aldık. İşte detaylar...

22.09.2021-16:25 - (Son Güncelleme: 22.09.2021-16:56) Dünya Basınında Bugün: 22 Eylül 2021

22 Eylül 2021'de dünya basınında öne çıkan başlıklar ise şu şekilde:

ABD NEW YORK TİMES

New York Times Gazetesi'nde ABD Başkanı Joe Biden, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda ilk konuşmasını gerçekleştirdi. Biden konuşmasında dünya meselelerinde ABD’nin rolünü yeniden değerlendirdi. Biden,  ''Katı bloklara bölünmüş yeni bir Soğuk Savaş veya dünya peşinde değiliz, bir kez daha söylüyorum bunun peşinde değiliz'' dedi.

THE WALL STREET JOURNAL

The Wall Street Gazetesi'nde ise 20 Ocak 2021'de ABD Başkanlığı koltuğuna oturan Biden, bu sıfat ile bugün ilk kez BM Genel Kurulu'na hitap etmesi manşetlerde yer aldı. Haberlerde Biden'in konuşmasında Afganistan’da yaşanan gelişmeler ve ABD-Britanya-Avustralya arasında Fransa’yla gerilime neden olan denizaltı teknoloji işbirliği üzerine BM Genel Kurulu konuşmasında, küresel meselelerde birlik çağrısı yapması ve müttefiklerle ilişkilerin gerildiği dönemlerde diplomasinin öneminin altının çizilmesi yer aldı. 

THE FİNANCİAL TİMES

Gazete artan borç ve Evergrande krizine yer verdi. Çinli Evergrande Grubu, pazartesi günü en az iki büyük bankaya pazartesi günü yapması gereken kredi ödemesini yapamadı. Halihazırda banka kredi geri ödemelerinde geri düşen emlak devinin işlem gören tahvil ve bonolarının da değeri giderek düşüyor. Bankaların Evergrande’nin temerrüdünü resmi olarak ilan edip etmedikleri henüz net değil. İki kaynağa göre bazı bankalar sonraki aşamalara geçmeden önce holdingin kredi vade uzatım planını bekliyor.

THE GUARDİAN

The Guardian Gazetesi’nde yer alan haberde Britanya Başbakanı Johnson'ın, ABD Başkanı Biden ile ticaret anlaşmasını güvence altına alma planları karımasına yer verildi.

THE INDEPENDENT

The Independent Gazetesi’nde yer alan haberde ise Britanya Başbakanı Boris Johnson'ın bugün, dünya “büyümesini” ve iklim değişikliği tehdidini ele almasını söyleyeceği manşetlerde yer aldı. 

LE FİGARO

Gazete manşetlerinde ABD-Avustralya ve Britanya arasında nükleer kapasiteli denizaltı teknolojisinin paylaşımını içeren AUKUS anlaşması, Fransa’da tepki çekmeye devam ediyor. AUKUS ile birlikte Fransa’nın Avustralya ile denizaltı teknoloji paylaşımı üzerine yaptığı anlaşma iptal olurken, Avustralya’nın bir buçuk yıl boyunca Londra ve Washington ile Fransa’nın bilgisi olmadan görüşmeler yaptığı belirtildi. Avustralya ve ABD, Fransa’nın söz konusu anlaşmadan haberdar olduğunu iddia etse de Fransa’nın bu süre boyunca haberdar olmadığı, anlaşmanın medyaya yansımasıyla bilgilendikleri aktarıldı.

MOSCOW TİMES

Moscow Times gazetesinde bağımsız istatistikçiler, Rusya’da hafta sonu gerçekleşen Duma seçimlerinde birinci parti olarak çıkan Birleşik Rusya’nın oylarının yarısının yanlış olduğunu iddia etmesi yer aldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal