Düğünlerde Maske Modası

Düğünlerde maske modası nedir, nasıldır, nasıl olmalıdır? Düğünlerde maske modası hakkında detaylı bilgiyi sizle için derledik. İşte detaylar...

03.07.2020-17:08 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-17:05) Düğünlerde Maske Modası

Düğünlerde Maske Modası: Ortaya çıkan virüs sebebiyle düğünlerde maske takılmaya başlandı. Moda haline gelen bu akımda giyilen abiyeye ve elbiseye göre maskeler de değişiklik göstermektedir. Bu tarz maskeleri gelinliği kabarık ve süslemeleri olan kişiler giymektedir. Abartmayı ve gösterişi seven kadınların mutlaka alması gereken parçalardan biridir. Damat adayları için siyah bir takım elbisenin üstüne siyah kumaştan bir maske uygun olacaktır. Ancak maskeler yapılırken maskenin kalitesi, virüse karşı direnci gibi unsurlar dikkate alınmalıdır. Sert ve kalın kumaştan yapılan maskeler kişileri rahatsız edeceği ve nefessiz bırakacağı için sıcak havalarda tercih edilmeyecektir. Hem rahatça nefes alınabilen hem de sağlık koşullarına uygun maskeler kullanılmalıdır.

Yazılı Maskeler
Bu tarz maskelere ise İngilizce olarak gelin ve damat yazısı yazılabilir. Aynı zamanda kendi isimleri maskenin üzerine taşlı boncuk ve simlerle işlenebilir. Kişinin tercih ve zevkine göre maskenin renginde işlenmesinde farklılıklar gösterilmektedir.
Davetlilerin Maskesi
Düğünlerde Maske Modası: Düğün salonuna girmeden gelen davetlilere kolonya ve dezenfektan dökülmeli, maskeleri yoksa maske verilmelidir. Hijyenik koşullara ve maske standartlarına uygun olduğu sürece istediğiniz renk ve tarzda maske verebilirsiniz. Ortama ve kıyafetlere uygun işlemeli maskeler veya üzerinde çeşitli yazı desenleri olanlar da tercih edilmektedir. Düğünlerde maske modası ortaya çıkan virüsten sonra gittikçe popüler bir duruma gelmiştir. Genelgeyle zorunlu bir hale gelerek kendini riske atmayan kişilerin mutlaka kullanması gereken bir parça durumundadır.

Renk Seçimleri ve Desenleri
Düğünlerde Maske Modası: Günlük hayat içerisinde olmazsa olmaz bir hale gelen maskeler kişinin tercih ve tarzına göre değişiklik gösterir. Daha bohem ve sokak tarzını taşıyan insanlar için koyu renkler kullanılmaktadır. Ancak deli dolu ve çılgın insanların tercih edeceği tonlar ise açık olacaktır.

Ortama parti havası vermek isteyen gelin ve damatlar sarı, kırmızı, turuncu gibi canlı ve dikkat çekici renkleri tercih etmelidir. Aynı zamanda renklerin birleşiminden oluşan maskeler de kullanılmaya başlanmıştır.

Dikkat çekmeyi sevmeyen, klasiğe düşkün kişiler direkt eczanelerde satılan maskeyi de kullanabilmektedir. Ancak düğünlerde maskeyle dikkat edilmesi gereken hususlardan biri de aradaki sosyal mesafeyi ayarlamaktır. Düğüne giren çıkanlara dezenfektan ve kolonya dökülmeli, virüsün ortama buluşma riski en aza indirilmelidir. Düğün salonu içerisinde oyun ve dans gibi unsurlar bırakılmalıdır. Daha çok masadan idare edilen dinlenilen müzikler tercih edilmelidir. Bu kurallara uyulduğu ve maske takıldığı sürece düğününüz sorunsuz ilerleyecektir.

Kullanacağınız maskelerde çeşitli çizgi film desenleri ve ilham alınan yazılar kullanılabilir. Maskenin ön tarafına gülen ağız fotoğrafı çizilmesi dışardan hoş bir görüntü yaratmaktadır. Aynı zamanda çizgilerden yapılan farklı örüntüler maskeyi daha farklı hale getirecek ve bulunduğunuz ortamda dikkat çekecektir. Misafirlere yedek olarak yıkanabilir maske ve dezenfektan dağıtılması hem onların sağlığını hem sizin sağlığınızı koruyacaktır. Nitekim her türlü önleminizi alarak düğüne katılmalısınız. Atlayacağınız bir aşama sizi daha kötü yerlere sürükleyebilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal