Düğün Dernek Nerede Çekildi?

2013 yılı yapımı bir film olan Düğün Dernek’in senaristi ve yönetmeni Selçuk Aydemir olup, yapımcısı da Necati Akpınar’dır. Yapımcı şirket de, Akpınar’ın ortağı bulunduğu BKM (Beşiktaş kültür Merkezi) olarak bilinmektedir.

16.07.2020-16:00 - (Son Güncelleme: 16.07.2020-15:56) Düğün Dernek Nerede Çekildi?

Filmin başrollerinde, iki temel karakteri canlandıran Ahmet Kural ve Murat Cemcir yer almaktadır. Bu oyuncuların dışında; Rasim Öztekin, Binnur Kaya, Jelena Boliç, Devrim Yakut, Zerrin Sümer, Barış Yıldız, Burak Satıbol, Kemal İnci, Şinasi Yurtsever gibi oyuncular da Düğün Dernek’e renk katmışlardır. Sırrı Süreyya Önder, Emel Sayın gibi ünlü isimleri de filmde konuk oyuncular olarak görmek mümkündür.

Filmin müziklerini ünlü besteci Aytekin Ataş üstlenirken, görüntü yönetmenliğini de Türksoy Gölebeyi üstlenmiştir.

Düğün Dernek eğlenceli bir komedi filmidir. Ailecek izlenebilecek bir potansiyele sahiptir. Film, yaklaşık 100 dakikadır ve gülme garantisi verilen sahnelerle doludur.

Film, son otuz yılın en çok izlenen ve gişe hasılatı kıran çalışması olarak belirtilmiştir. Bu hasılat, 1453 İstanbul’un Fethi filminin hasılatını da geçerek, rekor addedilmiştir. Bu başarının da, sürekli beraber takılan Ahmet Kural-Murat Cemcir ikilisinin uyumundan geldiği ifade edilmiştir. İkili Türk seyircisi tarafından çok sevilmiştir.

DÜĞÜN DERNEK FİLMİNİN KONUSU

Düğün Dernek filminin konusu şu şekildedir:

Sivas’ın Esenyurt bölgesinde yaşayan İsmail bir haber alır. Oğlu Tarık yanına gelecektir. Yaşlı adam, Tarık’ın neden geleceğini tam kestiremez. Onun gelmesiyle beraber işin aslı anlaşılır. Tarık, Letonya’da Monica adlı bir kızla birliktelik yaşamaktadır; fakat, orada kalabilmesi için onunla acilen evlenmek zorundadır. Babasından izin istemek için Sivas’a gelmiştir. Buna sert çıkan İsmail, illa bir düğün olsun diye ısrar eder. Hızla, 10 gün içinde bir düğün tertiplemeye girişilir. Çevreden yardım istenir. Arkadaşları da İsmail’e destek çıkarlar. Büyük bir otelde düğün hazırlıkları yapılacakken, aceleyle gelişen aksilikler yüzünden, bu organizasyon köy alanına taşınır. Düğün günü büyük bir skandal olur. Gelin ortadan kaybolur ve onu takiben birtakım başka aksilikler de baş gösterir.

DÜĞÜN DERNEK FİLMİ NEREDE ÇEKİLDİ?

Düğün Dernek filmi nerede çekildi diye sorulursa, senaryo gereği Sivas’ta cevabı verilebilir. Lakin, film, gerçek çekimleri bağlamında da burada geçmektedir. Bu şehirle birlikte, Erzincan da çekim alanı biçiminde kullanılmıştır.

Çekim alanı olarak buraların seçilmesinin özel sebeplerinden biri de, gerek yönetmen Selçuk Aydemir’in, gerek başrol oyuncularından Ahmet Kural’ın ve Murat Cemcir’in bu bölgeleri projeleri bağlamında zaten sık sık ziyaret etmeleriydi. Oyuncular bölgelere iyice alışmışlardı.

Hatta, Düğün Dernek 2 filmi de yine Erzincan’da çekilmiştir. Bu bölümde de, sünnet olgusu ele alınmıştır. İlk filmde evlilik hususundaki düğün konusu işlenmiş, Tarık evlendikten sonra bir oğlu olunca, bu sefer de onun sünnet düğünü gündeme getirilmiştir.

Ahmet Kural’ın ve Murat Cemcir’in ikinci filmde oynayabilmeleri için, ünlü yapımcı Necati Akpınar önemli bir para ödemiştir. Bu filmde de, Nükhet Duru, Mustafa Keser gibi konuk sanatçılar rol almışlardır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal