DuckDuckGo Kullanıcı Verilerini Toplayan İzleyicilerin Listesini Yayınlandı

Kullanıcı gizliliğini baz alarak oluşturulan bağımsız arama motoru platformu DuckDuckGo, internet üzerinde birkaç yıldır kullanıcıların izlerini toplayan siteleri araştırıyordu. Araştırmalarını tamamlayan kuruluş izleyici listesini yayınladı.

06.03.2020-18:40 - (Son Güncelleme: 06.03.2020-17:26) DuckDuckGo Kullanıcı Verilerini Toplayan İzleyicilerin Listesini Yayınlandı

Gizlilik dostu arama motoru DuckDuckGo, son birkaç yılda yaptığı araştırmanın sonucunda topladığı verileri dileyen herkesle elden paylaşıyor. Bugün şirket tarafından yayınlanan Tracker Radar uygulaması, elde edilen verileri herkesle paylaşıyor.

Tracker Radar, içeriğinde yaygın sitelerle ilgili ayrıntılar barındırıyor. Bu detaylar arasında yaygınlık, gizlilik sözleşmesi, çerez davranışı ve sahiplik gibi kategoriler yer alıyor.

Web takipçileri, web sitelerini ziyaret eden kullanıcılar hakkında tarama geçmişi, konum ve arama geçmişi gibi verilere erişip bunları şirketlere satıyor ve kullanıcı bilgileri üzerinden para kazanıyorlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal