DSÖ, 'Dünya Feci Bir Ahlaksızlığın Eşiğinde'

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında dünyanın aşı tedariki konusunda feci bir ahlaki başarısızlığın eşiğinde olduğu uyarısında bulundu.

18.01.2021-21:48 - (Son Güncelleme: 18.01.2021-22:16) DSÖ, 'Dünya Feci Bir Ahlaksızlığın Eşiğinde'

İsviçre'nin Cenevre kentinde bugün akşam saatlerinde gerçekleştirilen Dünya Sağlık Örgütü'nün 148. Yönetim Kurulu toplantısında açıklamalarda bulunan Ghebreyesus, Kovid-19 aşılarının tüm ülkelere eşit ve adaleti dağıtılması için tüm ülkelere küresel dayanışma çağrısında bulundu.

Ghebreyesusyaptığı konuşmada, koronavirüs salgının Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkmasının ardından geçen 1 yıldan kısa bir zamanda "güvenli ve etkili" Kovid-19 aşılarının bulunması büyük bir başarıdır, ama şimdi, aşıların bazılarına umut getirmesine rağmen, dünyanın zenginleri ve yoksulları arasındaki eşitsizlik duvarında başka bir tuğla haline gelme tehlikesiyle karşı karşıyayız.

Bazı zengin ülkeler aşı üreten şirketlerle ikili anlaşmalara öncelik verdi, bu durum 190 ülkenin katıldığı Kovid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı'nı riske atıyor. Şimdiye kadar en az 49 yüksek gelirli ülkede 39 milyon dozdan fazla aşı uygulandı. Düşük gelirli bir ülkeye ise sadece 25 doz verildi. 25 milyon değil, 25 bin değil, sadece 25. Açık konuşmam gerekiyor, Dünya feci bir ahlaki başarısızlığın eşiğinde. Bu başarısızlığın bedeli de dünyanın en yoksul ülkelerinde insan hayatı ve geçim kaynaklarıyla ödenecek.' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal