DSÖ Coronavirüs Salgınının 2 Yeni Merkez Üssünü Açıkladı

Dünya Sağlık Örgütü, Asya'dan yayılmaya başlayan ve daha sonra sırası ile Avrupa ve Amerika'yı etkisi altına alan coronavirüs salgınının iki yeni merkez üssünü açıkladı.

13.05.2020-09:35 - (Son Güncelleme: 13.05.2020-09:49) DSÖ Coronavirüs Salgınının 2 Yeni Merkez Üssünü Açıkladı

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirü salgını kısa süre içerisinde tüm dünyada etkili olurken, salgın ilk olarak Asya'dan Avrupa'ya sıçramıştı. Buradaki ağır tahribatın ardından salgının yeni merkez üssü Amerika oldu. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Margaret Harris konuyla ilgili bir değerlendirme yaptı ve yeni merkez üslerine dikkat çekti. Harris, Kuzey Amerika ve Güney Amerika'yı salgının yanı merkez üssü olarak nitelendirdi ve "Amerikaları şu an salgının merkez üsleri olarak nitelendirebiliriz." ifadelerini kullandı.

Harris, salgının en çok ABD'de görüldüğünü vurgularken, ABD dünya genelinde salgının 4'te 1'inden fazlasını barındırıyor. Öte yandan kişisel temizliğin önemine değinen Harris, Kovid-19 hastalığına neden olan Sars-Cov-2 virüsünün farklı yüzeylerde birkaç gün yaşayabildiğini, bu yüzden dezenfeksiyon ve el yıkamanın önemli olduğunu kaydetti.

Harris, temizlik işçilerini ise bu noktada anahtar oyuncu olarak işaret etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal