Drep coin nedir? Drep coin projesi ve yol haritası

Kripto para dünyasının daha çok tanınmasının ve yatırımların bu alana yönelmesinin ardından birçok yeni coin türü ortaya çıktı. Yeni bir coin türü olan Drep coin de araştırılmaya devam ediyor.

09.04.2022-17:24 - (Son Güncelleme: 09.04.2022-17:24) Drep coin nedir? Drep coin projesi ve yol haritası

Drep coin için kısaca bir tanım yapmak gerekirse, bu coin oyunlaştırma blockchain bağlayıcısı olan ve aynı zamanda araç seti olarak da tanımlanabilir. Merkezden erişim sağlanması zorunluluğu olmaksızın birden çok zincir üzerinden tek tık ile dağıtım imkanını sunmaktadır.

Drep coin nedir?

Drep zinciri basit olarak, geleneksel Pratik-Bizans-Hata-Toleranslı (PBFT) konsensüs mekanizmasının ve Temsilci Teminat Kanıtı (DPOS) konsensüs mekanizmasının geliştirilen farklı bir versiyonuna dayanır.

Drep Chain daha uyumlu bir şekilde geliştirilmiş diyebiliriz. Bunun için ise Ethereum Virtual Machine ve WebAssembly formatlarındaki akıllı sözleşmeleri mevcuttur. Bu zincir kök ve özelleştirilebilir bir alt zincir olmak üzere çift zincirden oluşmaktadır.

Sözleşmede dahilinde yürütülmekte olan gerçek zamanlı verileri Smart Pipeline vasıtasıyla harici uygulamalara iletme durumunu sunar. Bu durum ise hesaplamanın yapılmasının ardından elde edilen verileri blok zincir kısmına yönlendirir. Sunduğu uygulamalara ek olark Smart Pipeline daha complicate uygulama senoryalarına da yönelmeyi amaçlamaktadır.

Drep tokenın birçok işlevi vardır. Bu işlevlerden bazıları ise;

-Gaz ücretleri için ödeme yapmak

-Alt zincirler arasındaki işlemler için bir ödeme aracı olmak

-Gelecekteki Drep oyunlarında varlık ticareti yapmak

coin türü

Drep nedir?

Drep'in kararlı olduğu bazı noktalar vardır. Bu noktalardan önemlileri ise, geliştirici ve kullanıcı için esnek ve kullanılabilir çözüm üreten blok zinciri teknolojisi ile bağlayıcı ve araç seti oluşturmaktır.

Birden fazla halka açık zincir sürümü ve yerleşik cüzdanların yanı sıra varlık platformlarını kolay bir şekilde entegre etmeyi amaçlayan bu coin türü bunlar için ise birçok farklı alandan yararlanmaktadır.

Birçok alanla da uyumlu olan Drep, Bizans Hata Toleranslı algoritması ve Ethereum Sanal Makinesi ve WebAssembly formatları içinde bulunan akıllı sözleşmelere tabiidir.

Drep zincirinin çift katmanlı olması ona ayrı bir önem katmaktadır. Veri işleme kabiliyetinin ilerletilmesi amacıyla ise Smart Pipeline konseptini sunmakta.

Uygulama da sunulan Akıllı Boru Hattı sıfır gaza tüketimi ile daha esnetilebilir ve ekonomik açıdan kullanışlı bir yürütme süreci sunulmaktadır. Bahsedilen açılardan değerlendirildiğinde ise bu token birden fazla role sahiptir diyebiliriz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal