Dosta güven düşmana korku: Mavi Vatan'da Türk fırtınası!

Mavi Vatan 2022 tatbikatı için geri sayım başladı. Donanmanın Türk sularında fırtına kopartacağı tatbikata kara, deniz ve hava unsurları katılacak. 22 savaş gemisi 11 Nisan'da bağlı oldukları limanlardan demir alacak.

08.04.2022-10:13 - (Son Güncelleme: 08.04.2022-14:47)

Birçok insan donanmaları ve askeri güçleri iyi olan ülkelerin tatbikatlarını izlemeyi sever. Özellikle bu donanmalar Türk donanması ise. Türk donanması Mavi Vatan'da adeta dosta güven düşmana korku salacak. Bu yıl Karadeniz'de gerçekleştirilecek tatbikata SİHA'lar da yer alacak.

Türk sularında gövde gösterisi

Türk Silahlı Kuvvetleri, Mavi Vatan 2022 yılı yapacağı tatbikat için bütün hazırlıklar tamamlandı. İlki 2019 yılında gerçekleştirilen tatbikat bu yıl Ege ve Akdeniz'in yanı sıra Karadeniz'de de düzenlenecek.


SİHA'larda yer alacak

Tatbikata 22 savaş gemisi, havada yakıt ikmali, istihbarat uçakları, helikopterler, SİHA'lar, SAS ve SAT komandoları ile kimyasal, biyolojik ve nükleer timi de katılacak.

Tatbikatta çeşitli jenerik senaryolar canlandırılacak. Türk donanması kabiliyetlerini sergileyecek. Belirlenen hedeflere yönelik Türk gemileri taarruz gerçekleştirecek.

21 Nisan'a kadar hava, kara ve deniz kuvvetleri operasyonel güçlerini bir kez daha sergileyecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal