Dördüncü sondaj gemisi Mersin Limanı'na ulaştı!

Türkiye'nin filosuna katılacak olan dördüncü sondaj gemisi, Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu Limanı'na ulaştı. İşte haberin detayları...

19.05.2022-09:30 - (Son Güncelleme: 19.05.2022-09:30)

Dördüncü sondaj gemisi Güney Kore'nin Okpo Limanı'ndan yola çıkan Cobalt Explorer isimli gemi, Mersin'in Taşucu Nato Limanı'na kadar ulaştı. Kanuni, Fatih ve Yavuz'un sonrasında filoya katılan dördüncü sondaj gemisi olacak olan gemi, 7 Mart'ta Güney Kore'den ayrılmıştı. Yedinci nesil üstün teknolojiye sahip olan 238 metre uzunluk ve 42 metre genişlikte ilk görev yerinin Doğu Akdeniz olması beklenmektedir. 


12 bin 200 metre derinlikte sondaj yapabiliyor 

Kule yüksekliği 104 metre olan ve şu anki ''Cobalt Explorer'' ismini kullanan gemiye yeni bir isim verilmesi beklenmektedir. Türkiye'nin dördüncü sondaj gemisinde aktif konumlandırma sistemi de bulunmaktadır. Dördüncü sondaj gemisinin mürettebat kapasitesi 200 kişi olup, 12 bin 200 metre derinlikte sondaj yapabilmektedir. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, dördüncü sondaj gemisinin bugün Taşucu Nato Limanı'na doğru geleceğini belirtmişti ve sondaj hazırlıkları için Taşucu'nda nerdeyse 2 ay kadar kalacağını ve gerekli çalışmaların sonrasında kısa süre içerisinde ilk sondajına Akdeniz'de başlayacağını açıkladı.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal